Ostrzeżenia

W aplikacji Polecenia można opublikować wiadomość, nazywaną również alertem, na górze konsoli, aby udostępnić użytkownikom ważne informacje.

Alerty pozostają na głównej konsoli aplikacji Polecenia przez określony czas skonfigurowany dla poszczególnego alertu.

Two alert banners appear above the user's photo.

Create an alert

Tylko użytkownicy z prawami Administratora dla aplikacji Rekrutacja mogą tworzyć alerty. Aby dodać nowy alert, przejdź do Aplikacja Polecenia ‣ Konfiguracja ‣ Alerty.

Click New to open a blank alert form. Enter the following information on the form:

  • Date From: the date the alert starts. On this date, the alert is visible on the dashboard.

  • Data do: data zakończenia alertu. Po tej dacie alert jest ukryty.

  • Firma: domyślnie to pole jest wypełnione bieżącą firmą. Aby zmodyfikować firmę, dla której alert ma być wyświetlany, wybierz żądaną firmę z menu rozwijanego w tym polu.

    Jeśli to pole pozostanie puste, alert jest widoczny dla wszystkich, którzy mają dostęp do aplikacji Polecenia.

    Jeśli firma jest określona, tylko użytkownicy w tej firmie (którzy również mają dostęp do aplikacji Polecenia) widzą alert. To pole pojawia się tylko w bazie danych z wieloma firmami.

  • Alert: wprowadź tekst alertu. Ta wiadomość pojawia się wewnątrz banera alertu na głównej konsoli aplikacji Poleceń.

  • Po kliknięciu: dostępne są trzy opcje dla alertu. Kliknij przycisk opcji obok żądanego wyboru. Opcje to:

    • Nieklikalny: alert wyświetla tylko tekst, nie ma linku do kliknięcia.

    • Przejdź do wszystkich ofert pracy: alert zawiera link, który po kliknięciu przenosi na stronę internetową ze wszystkimi aktualnymi ofertami pracy.

    • Określ URL: alert zawiera link do określonego adresu URL, który po kliknięciu przenosi do tego adresu. Po wybraniu poniżej sekcji Po kliknięciu pojawia się pole URL. Wprowadź żądany adres URL w tym polu.

Formularz alertu całkowicie wypełniony ze wszystkimi wprowadzonymi wyborami.

Powiadom użytkowników

Oprócz umieszczenia alertu w aplikacji Polecenia użytkownicy mogą być kontaktowani bezpośrednio przez e-mail, zamiast czekać, aż użytkownicy zobaczą alert po otwarciu aplikacji Polecenia.

Po utworzeniu alertu kliknij przycisk Wyślij e-mail powyżej formularza alertu. Spowoduje to załadowanie okna wyskakującego Wyślij e-mail.

Aktualnie skonfigurowani użytkownicy wypełniają pole Użytkownik, a pole Temat jest domyślnie wypełnione tekstem Nowy alert w aplikacji Polecenia.

Pole Treść jest wypełnione tekstem Nowy alert został dodany do aplikacji Polecenia! Sprawdź swoją konsolę teraz!, przy czym słowo konsola jest połączone z konsolą aplikacji Polecenia.

Wprowadź żądane modyfikacje w e-mailu, a następnie kliknij Wyślij.

Odrzuć alert

Istnieje możliwość odrzucenia alertu, jeśli użytkownik nie chce ponownie widzieć określonego alertu.

Aby odrzucić alert, kliknij ikonę (usuń) po prawej stronie alertu na konsoli aplikacji Polecenia, aby usunąć alert.

Zapobiega to ponownemu pojawieniu się alertu, nawet podczas pierwszego otwarcia aplikacji Polecenia w nowej sesji.