Zarządzanie wypisami (czarna lista)¶
Zapewnienie odbiorcom możliwości wypisania się z list mailingowych to nie tylko mądra praktyka biznesowa, ale często wymóg prawny. Umożliwienie odbiorcom wypisania się z listy mailingowej buduje poczucie zaufania i kontroli z odbiorcami. Pomaga również firmom wyglądać bardziej autentycznie i mniej spamowo.
Wypisanie się i czarna lista¶
Oprócz możliwości wypisania się z konkretnych list mailingowych, odbiorca może również umieścić się na czarnej liście podczas procesu wypisywania się, co oznacza, że nie będzie otrzymywać żadnych kolejnych e-maili marketingowych z bazy danych Odoo.
Aby zapewnić odbiorcom możliwość umieszczenia się na czarnej liście, określona funkcja musi zostać włączona w aplikacji Email Marketing.
Przejdź do i zaznacz pole wyboru obok funkcji Opcja czarnej listy przy wypisywaniu się. Następnie kliknij Zapisz w lewym górnym rogu strony Ustawienia.
Wypisz się¶
Domyślnie link Wypisz się pojawia się na dole wszystkich szablonów mailingowych.
Ostrzeżenie
Link Wypisz się nie pojawia się domyślnie, jeśli szablon Zacznij od zera jest używany do utworzenia mailingu. Użytkownik musi ręcznie dodać konkretny link do wypisania się /unsubscribe_from_list w treści e-maila lub użyć bloku z sekcji Stopki kreatora e-maili, który zawiera link do wypisania się.
Jeśli odbiorca kliknie link Wypisz się w mailingu, Odoo natychmiast wypisuje go z listy mailingowej, prezentuje mu stronę Subskrypcje mailingowe, na której może bezpośrednio zarządzać swoimi subskrypcjami, i informuje go, że został Pomyślnie wypisany.
Poniżej Odoo prosi byłego subskrybenta, aby Proszę poinformuj nas, dlaczego zaktualizowałeś swoją subskrypcję, a użytkownik może wybrać odpowiedni powód rezygnacji z serii przedstawionych mu opcji.
Informacja
Opcje odpowiedzi na rezygnację można tworzyć i modyfikować, przechodząc do .
Po wybraniu odpowiedniego powodu rezygnacji z przedstawionych opcji mogą kliknąć przycisk Wyślij. Odoo następnie rejestruje ich uzasadnienie wypisania się w aplikacji Email Marketing do przyszłej analizy.
Czarna lista¶
Aby odbiorca mógł usunąć się (tj. umieścić na czarnej liście) ze wszystkich e-maili marketingowych podczas procesu wypisywania się, na stronie Subskrypcje mailingowe musi kliknąć Wyklucz mnie.
Po kliknięciu Exclude Me Odoo informuje odbiorcę, że został pomyślnie dodany do czarnej listy, wyświetlając komunikat: ✔️ Email added to our blocklist.
Poniżej Odoo prosi byłego subskrybenta, aby Please let us know why you want to be added to our blocklist, a użytkownik może wybrać odpowiedni powód z serii przedstawionych opcji.
Po wybraniu odpowiedniego powodu spośród przedstawionych opcji mogą kliknąć przycisk Send. Odoo następnie rejestruje uzasadnienie dodania się do czarnej listy w aplikacji Email Marketing do przyszłej analizy.
Adresy e-mail na czarnej liście¶
Aby wyświetlić pełną listę wszystkich adresów e-mail na czarnej liście, przejdź do .
Po wybraniu rekordu z czarnej listy z tej listy, Odoo wyświetla osobną stronę z danymi kontaktowymi odbiorcy wraz z podanym Reason, dlaczego zdecydował się dodać do czarnej listy.
W chatterze strony rekordu z czarnej listy znajduje się wiadomość z sygnaturą czasową, informująca użytkownika, kiedy odbiorca dodał się do czarnej listy (za pomocą notatki Mail Blacklist created).
Informacja
Adresy e-mail z czarnej listy są wykluczone ze wszystkich mailingów marketingowych, jednak te adresy nadal mogą otrzymywać e-maile transakcyjne, takie jak potwierdzenia zamówień, powiadomienia o wysyłce itp.
Usuwanie kontaktów z czarnej listy¶
Aby usunąć kontakty z czarnej listy, kliknij przycisk Unblacklist w lewym górnym rogu strony rekordu z czarnej listy, aby usunąć kontakt z czarnej listy, umożliwiając mu ponowne otrzymywanie mailingów.
Po kliknięciu Unblacklist pojawia się okno pop-up Are you sure you want to unblacklist this Email Address?.
W tym oknie pop-up wyświetlany jest adres e-mail wybranego rekordu z czarnej listy oraz pole Reason, w którym można wpisać powód wyjaśniający, dlaczego ten konkretny kontakt został usunięty z czarnej listy.
Po wypełnieniu pól kliknij Confirm, aby oficjalnie usunąć ten konkretny kontakt z czarnej listy.
Zobacz także