Pagini

Odoo vă permite să creați pagini pentru site-ul dvs. și să personalizați conținutul și aspectul acestora în funcție de nevoile dvs.

Paginile statice au conținut stabil, cum ar fi pagina de pornire. Puteți să creați manual altele noi, să le definiți URL-urile, să le adaptați properties, etc. Paginile Dynamic, pe de altă parte, sunt generate dinamic. Toate paginile generate automat de Odoo, de exemplu, când instalați o aplicație sau un modul (de exemplu, /shop sau /blog) sau publicați un produs nou sau o postare pe blog, sunt pagini dinamice și, prin urmare, sunt gestionate diferit.

Crearea paginii

Paginile de site pot fi create din frontend și backend. Pentru a crea o nouă pagină de site web, procedați după cum urmează:

    • Fie deschideți aplicația Site web, faceți clic pe + Nou în colțul din dreapta sus, apoi selectați Pagină;

    • Sau accesați Site web ‣ Site ‣ Pagini și faceți clic pe Nou.

  1. Introduceți un Titlul paginii; acest titlu este folosit în meniu și în adresa URL a paginii.

  2. Faceți clic pe Creați.

  3. Personalizați conținutul și aspectul paginii folosind generatorul de site-uri web, apoi faceți clic pe Salvați.

  4. Publicați pagina.

Notă

Dezactivați Adăugați în meniu dacă pagina nu ar trebui să apară în meniu.

Gestionarea paginii

Publicarea/depublicarea paginilor

Paginile trebuie publicate pentru a le face accesibile vizitatorilor site-ului. Pentru a publica sau anula publicarea unei pagini, accesați-o și comutați comutatorul din colțul din dreapta sus de la Nepublicat la Publicat sau invers.

Comutare Nepublicat/Publicat

Notă

De asemenea, este posibil să:

  • publicați/anulați publicarea unei pagini din page properties, unde puteți defini o dată de publicare și/sau restricționați vizibilitatea paginii dacă este necesar;

  • publicați/anulați publicarea mai multor pagini simultan: accesați Site web ‣ Site ‣ Pagini, selectați paginile, apoi faceți clic pe Acțiune și selectați Publish sau :guilabel:` Anulează publicarea`.

Pagină de start

Când creați un site web, Odoo creează o pagină de pornire dedicată Home în mod implicit, dar puteți defini orice pagină de site ca pagină de pornire. Pentru a face acest lucru, accesați Site web ‣ Configurare ‣ Setări, apoi, în secțiunea Informații site, definiți adresa URL a paginii dorite în câmpul Adresa URL a paginii de pornire ` (de exemplu, `/shop).

Alternativ, puteți defini orice pagină statică ca pagină de pornire accesând Site web ‣ Site ‣ Proprietăți. Selectați fila Publish și activați Use as Homepage.

Proprietățile paginii

Pentru a modifica proprietățile <website/page_type>` ale unei pagini statice, accesați pagina pe care doriți să o modificați, apoi accesați :menuselection:`Site –> Proprietăți.

Fila Nume vă permite să:

  • redenumiți pagina folosind câmpul Numele paginii;

  • modificați URL-ul paginii. În acest caz, puteți redirecționa vechiul URL la cel nou, dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, activați Redirecționare URL vechi, apoi selectați Tipul de redirecționare:

    • 301 Mutat permanent: pentru a redirecționa pagina permanent;

    • 302 Mutat temporar: pentru a redirecționa pagina temporar.

    Redirecționează vechiul URL

Puteți adapta în continuare proprietățile paginii în fila Publish:

  • Show in Top Menu: Dezactivați dacă nu doriți ca pagina să apară în meniu;

  • Utilizați ca pagină de pornire: Activați dacă doriți ca pagina să fie pagina de pornire a site-ului dvs.;

  • Indexed: Dezactivați dacă nu doriți ca pagina să fie afișată în rezultatele motorului de căutare;

  • Published: Activați publicarea paginii;

  • Data publicării: ​​Pentru a publica pagina la un anumit moment, selectați data, faceți clic pe pictograma ceas pentru a seta ora, apoi faceți clic pe bifa verde pentru a valida selecția.

  • Vizibilitate: Selectați cine poate accesa pagina:

Sfat

Unele dintre aceste proprietăți pot fi modificate și din Site web ‣ Site ‣ Pagini.

Duplicarea paginilor

Pentru a duplica o pagină, accesați pagina, apoi accesați Site ‣ Properties și faceți clic pe Duplicate Page. Introduceți un Nume pagină, apoi faceți clic pe OK. În mod implicit, noua pagină este adăugată după pagina duplicată în meniu, dar o puteți elimina din meniu sau puteți modifica poziția utilizând editor de meniu.

Ștergerea paginilor

Pentru a șterge o pagină, procedați după cum urmează:

  1. Accesați pagina, apoi accesați Site ‣ Properties și faceți clic pe Delete Page.

  2. Pe ecran apare o fereastră pop-up cu toate linkurile care se referă la pagina pe care doriți să o ștergeți, organizate pe categorii. Pentru a vă asigura că vizitatorii site-ului web nu ajung pe o pagină de eroare 404, trebuie să actualizați toate linkurile de pe site-ul dvs. care fac referire la pagină. Pentru a face acest lucru, extindeți o categorie, apoi faceți clic pe un link pentru a-l deschide într-o fereastră nouă. Alternativ, puteți configura o redirecționare pentru pagina ștearsă.

  3. După ce ați actualizat legăturile (sau ați configurat o redirecționare), bifați caseta de validare Sunt sigur de acest lucru, apoi faceți clic pe OK.

Maparea redirecționării URL

Maparea redirecționării URL constă în trimiterea vizitatorilor și motoarelor de căutare la o adresă URL diferită de cea pe care au solicitat-o ​​inițial. Această tehnică este folosită, de exemplu, pentru a preveni link-urile întrerupte atunci când ștergeți o pagină, modificați adresa URL a acesteia sau migrați site-ul dvs. de pe altul platformă către un domeniu Odoo <configuration/domain_names>. Poate fi folosit și pentru a îmbunătăți Optimizare pentru motoarele de căutare (SEO).

Pentru a accesa redirecționări URL existente și pentru a crea altele noi, activați modul dezvoltator și accesați Site web ‣ Configurare ‣ Redirecționări.

Notă

  • O înregistrare de redirecționare este adăugată automat de fiecare dată când modificați adresa URL a unei pagini și activați Redirecționarea URL veche.

  • Puteți configura redirecționări pentru pagini statice și dinamice.

Pentru a crea o nouă redirecționare, faceți clic pe butonul Nou, apoi completați câmpurile:

  • Nume: Introduceți un nume pentru a identifica redirecționarea.

  • Acțiune: Selectați tipul de redirecționare:

    • 404 Not found: vizitatorii sunt redirecționați către o pagină de eroare 404 atunci când încearcă să acceseze o pagină nepublicată sau ștearsă.

    • 301 Mutat permanent: pentru redirecționări permanente ale pagini statice nepublicate sau șterse. Noua adresă URL este afișată în rezultatele motorului de căutare, iar redirecționarea este stocată în cache de browsere.

    • 302 Mutat temporar: pentru redirecționări pe termen scurt, de exemplu, dacă reproiectați sau actualizați o pagină. Noua adresă URL nu este stocată în cache de browsere și nici nu este afișată în rezultatele motorului de căutare.

    • 308 Redirecționare/Rescriere: pentru redirecționări permanente ale pagini dinamice existente. URL-ul este redenumit; noul nume este afișat în rezultatele motorului de căutare și este stocat în cache de browsere. Utilizați acest tip de redirecționare pentru a redenumi o pagină dinamică, de exemplu, dacă doriți să redenumiți /shop în /market.

  • URL de la: introduceți adresa URL de redirecționat (de exemplu, /about-the-company) sau căutați pagina dinamică dorită și selectați-o din listă.

  • URL to: pentru redirecționările 301, 302 și 308, introduceți adresa URL către care doriți să fiți redirecționat. Dacă doriți să redirecționați către o adresă URL externă, includeți protocolul (de exemplu, https://).

  • Site web: Selectați un anumit site web.

  • Secvență: Pentru a defini ordinea în care sunt efectuate redirecționările, de exemplu, în cazul lanțurilor de redirecționare (adică, o serie de redirecționări în care o adresă URL este redirecționată către alta, care este redirecționată în continuare către o altă adresă URL) .

Comutați comutatorul Activate pentru a dezactiva redirecționarea.

Important

Redirecționările 404, 301 și 302 sunt menite să migreze traficul de la unpublished sau deleted la pagini noi, în timp ce redirecționarea 308 este folosită pentru redirecționări permanente ale paginilor existente.