Tryb offline¶
Ważne
Tryb offline w Odoo stanowi rozwiązanie w przypadku krótkotrwałych przerw; nie jest przeznaczony do zapewniania pełnej ani długoterminowej pracy w trybie offline.
Zobacz także
Aby zapewnić ciągłość działania w przypadku zawodnego lub niedostępnego połączenia, na przykład podczas dojazdów do pracy lub pracy w miejscach o słabym zasięgu lub jego braku, Odoo udostępnia zalogowanym użytkownikom określone funkcje w trybie offline.
Gdy połączenie internetowe przestanie być aktywne, w nagłówku bazy danych pojawi się przycisk Praca w trybie offline. Widoki lub rekordy, które były wcześniej otwarte w trybie online, można otworzyć ponownie, niezależnie od tego, czy były aktywne w przeglądarce w momencie utraty łączności. Rekordy mogą być edytowane, usuwane, archiwizowane, odarchiwizowane lub tworzone, o ile spełnione są określone warunki. Wcześniej wykonane zapytania wyszukiwania można uruchomić ponownie.
Elementy niedostępne w trybie offline są wyszarzone.
Wszelkie zmiany wprowadzone w trybie offline są kolejkowane lokalnie; po przywróceniu łączności zmiany są synchronizowane automatycznie i odzwierciedlane w bazie danych.
Wskazówka
Jeśli przewidujesz problemy z łącznością, otwórz na chwilę widoki lub rekordy, których będziesz potrzebować, i wykonaj wyszukiwania, aby nadal mieć do nich dostęp w przypadku utraty połączenia.
Informacja
Odoo obsługuje dostęp offline dla aplikacji i modułów zbudowanych przy użyciu standardowych komponentów frameworka Odoo.
Ze względów wydajnościowych Odoo przydziela maksymalnie 2 GB na dane offline. Po osiągnięciu tego limitu najstarsze dane są usuwane, aby zrobić miejsce dla najnowszej aktywności.
Wykonanie twardego odświeżenia przy użyciu
Ctrl + F5lubCmd + Shift + R, np. w celach rozwiązywania problemów, usuwa wszystkie lokalnie przechowywane dane. Ma to wpływ na dostępność widoków i rekordów w trybie offline.
Tworzenie i aktualizowanie rekordów¶
W trybie offline rekordy mogą być:
tworzone, pod warunkiem że rekord tego samego typu został wcześniej utworzony w trybie online
edytowane, usuwane, archiwizowane lub przywracane z archiwum, pod warunkiem że zostały wcześniej otwarte w trybie online
Informacja
Załączniki i obrazy można otwierać w trybie offline, ale nie można ich przesyłać ani usuwać.
Wyszukiwanie¶
Zapytania wyszukiwania wykonane wcześniej w trybie online można powtórzyć w trybie offline. Aby powtórzyć wcześniej wykonane wyszukiwanie, kliknij pasek wyszukiwania, a następnie wybierz spośród dostępnych wyszukiwań.
Zarządzanie zmianami offline¶
Podczas tworzenia lub aktualizowania rekordu w trybie offline zmiany są zapisywane lokalnie w tymczasowej kolejce do momentu przywrócenia połączenia z Internetem.
Aby wyświetlić oczekujące zmiany, będąc nadal w trybie offline, kliknij przycisk Praca w trybie offline; wyświetlona zostanie lista zmodyfikowanych rekordów ze znacznikiem wskazującym, czy rekord został oznaczony jako Utworzono, Edytowano, Zarchiwizowano lub Odarchiwizowano.
Najechanie kursorem na znacznik Edytowano powoduje wyświetlenie wprowadzonych zmian.
Example
W tym przykładzie szansa Office Design and Architecture została zmodyfikowana, aby zmienić pole Sprzedawca (nazwa techniczna pola: user_id) z Mitchell Admin na Marc Demo oraz pole Oczekiwany przychód z 9000 na 15000.
Aby wprowadzić dalsze zmiany w edytowanym rekordzie będąc nadal w trybie offline, kliknij rekord, aby otworzyć go lokalnie. Aby odrzucić oczekujące zmiany będąc nadal w trybie offline, na przykład jeśli zmiany zostały wprowadzone przez pomyłkę lub w niewłaściwej kolejności, kliknij ikonę (Odrzuć zmiany offline).
Wyłączanie trybu offline dla określonych widoków¶
W niektórych przypadkach, na przykład w przypadku widoków raportowania, wyświetlanie nieaktualnych lub buforowanych informacji może być niepożądane. Aby wyłączyć buforowanie danych dla określonego widoku i w efekcie uniemożliwić korzystanie z niego w trybie offline, wykonaj następujące kroki:
Otwórz dany widok.
Aktywuj tryb programisty.
Kliknij ikonę (pluskwa) w nagłówku bazy danych, a następnie wybierz Działanie.
Wyłącz Buforowanie danych.