Service Level Agreements (SLA)

Service Level Agreements (SLA) zijn toezeggingen die u met uw klanten aangaat om te beschrijven hoe een service wordt geleverd. Het versterkt het vertrouwen tussen u en uw klanten omdat het duidelijk maakt wat er moet gebeuren, volgens welke norm en wanneer.

Maak uw beleid

Schakel eerst de functie in op de instellingen van het team waarop u wilt dat het beleid wordt toegepast, ga naar Helpdesk ‣ Configuratie ‣ Helpdeskteams.
Maak uw beleid via de instellingenpagina van het team of ga naar Helpdesk ‣ Configuratie ‣ SLA-beleid.
View of an SLA form in Odoo Helpdesk
Kies voor welk Team het beleid relevant is en de Minimumprioriteit die een ticket moet hebben om het beleid toe te passen.
Doel is het stadium dat een ticket moet bereiken binnen de gedefinieerde periode om aan de SLA te voldoen. De periode is gebaseerd op de aanmaakdatum van het ticket en er wordt een deadline ingesteld op het ticketformulier zodra het overeenkomt met een SLA-beleidsregel. Als op een ticket meer dan één beleid van toepassing is, is de dichtstbijzijnde deadline van alle SLA’s degene die in overweging wordt genomen.
Wanneer een ticket aan een SLA-beleid voldoet, wordt de SLA-tag groen weergegeven en wordt het deadlineveld niet meer weergegeven.
View of a ticket’s form emphasizing a satisfied SLA in Odoo Helpdesk

SLA-analyse

Ga naar :menuselectie:`Helpdesk --> Rapportage --> SLA Statusanalyse`. Pas Filters en Groep op toe om tickets te identificeren die prioriteit moeten krijgen en om de komende deadlines bij te houden.

View of the SLA status analysis page emphasizing the group by option in Odoo Helpdesk