Factuurtijd besteed aan tickets (Prepaid Support Services)

De mogelijkheid hebben om met prepaid-ondersteuningsservices te werken, wat betekent dat een verkooporder en een bijbehorende factuur worden uitgegeven en, zodra de service is voltooid, u de bestede tijd kunt aftrekken. Odoo laat het gebeuren omdat de applicaties volledig geïntegreerd zijn, wat resulteert in snellere reacties op uw klantbehoeften.

Opgericht

Stap 1: Stel een helpdeskteam in

Ga naar Helpdesk ‣ Configuratie ‣ Helpdesk Teams, maak of bewerk een bestaand team, en activeer Timesheet op Ticket en Time Reinvoicing.
Selecteer of maak een project aan onder Timesheet op Ticket. De geselecteerde/gecreëerde is degene waarop de werknemersrooster standaard is ingeschakeld. Het kan echter uiteindelijk op elk ticket worden gewijzigd.
View of a helpdesk team settings page emphasizing the timesheet on ticket and time reinvoicing features in Odoo Helpdesk

Stap 2: Stel een dienst in

Ga naar Verkoop ‣ Configuratie ‣ Instellingen en schakel Maateenheden in om optioneel uren (bijvoorbeeld) te kunnen kiezen als maateenheid van uw dienst.
Ga dan naar Verkoop ‣ Producten ‣ Producten, maak of bewerk een bestaande en stel het Producttype in als Service.
View of a product's form emphasizing the product type and unit of measure fields in Odoo Sales

Selecteer nu het facturatiebeheer dat u wilt hebben op het tabblad Verkoop. We raden de volgende configuratie aan:

View of a product form and the invoicing options under the tab sales in Odoo Sales

Deze configuratie zorgt ervoor dat de klant wordt gefactureerd op basis van het aantal uren dat is voorspeld in de verkooporder, wat betekent dat er geen rekening wordt gehouden met minder of extra uren. Het zorgt er ook voor dat elke keer dat een verkooporder wordt bevestigd, er een nieuwe taak wordt aangemaakt onder het juiste project, waardoor het proces wordt geautomatiseerd.

Tip

We raden aan om een specifiek project op te zetten, zoals voor dit stroomvoorbeeld is gedaan. Het belangrijkste om te onthouden is dat het verkooporderitem moet worden ingesteld op het bijbehorende project of de bijbehorende taak, om de tijd die aan een ticket is besteed, opnieuw te factureren.

Een factuur vooruitzien en tijd opnemen

Stap 1: Plaats een bestelling

Ga naar Verkoop ‣ Bestellingen ‣ Bestellingen en maak er een aan voor het helpdesk-serviceproduct dat u eerder hebt ingesteld, met de klant die het ticket moet openen. Stel het aantal uren in dat nodig is om de klant te helpen en Bevestig de bestelling.

View of a sales order emphasizing the order lines in Odoo Sales

Stap 2: Factureer de klant

Selecteer in Verkoop de respectieve verkooporder om Factuur aan te maken.

View of a sales order emphasizing the create invoice button in Odoo Sales

Stap 4: Noteer de bestede tijd

Noteer nog steeds op het betreffende helpdeskticket de gepresteerde uren onder het tabblad Timesheets.

View of a helpdesk ticket emphasizing the timesheets tab in Odoo Helpdesk

Houd er rekening mee dat de uren die op het ticketformulier zijn geregistreerd, worden weergegeven in de kolom Geleverd in de verkooporder.

View of a sales order emphasizing the delivered column in Odoo Sales

Tip

De op het ticket geregistreerde uren worden automatisch weergegeven in Timesheets en op de toegewezen taak.

Zie ook