Generați rapoarte pe abonament¶
Știm că înțelegerea modului în care funcționează afacerea noastră și încotro ne îndreptăm este cheia succesului. Și în special atunci când oferim servicii sau produse pe abonament.
Înainte de a intra în subiect, este foarte important să reamintim anumite concepte esențiale pentru a înțelege corect următoarele rapoarte:
Venit lunar recurent (MRR): MRR este probabil cel mai important indicator pentru afacerile pe abonament. Acesta arată venitul lunar obținut pentru produsele sau serviciile pe abonament. Este un număr constant folosit pentru urmărirea tuturor veniturilor recurente în timp, în creșteri lunare.
Rata anuală de execuție (ARR): ARR este versiunea anuală a MRR, care este bazată pe MRR curent, pentru a estima performanța anului viitor. Cu toate astea, această estimare nu ia în considerare variațiile și creșterea.
Venit non-recurent (NRR): NRR arată venitul obținut pentru orice altceva decât produsele sau serviciile pe abonament. Acesta include câștigurile de o natură ocazională care sunt puțin probabil să aibă loc în cursul obișnuit al afacerilor.
Păstrarea clienților: Practici pentru a implica clienții existenți să continue cumpărarea de produse sau servicii de la afacerea dvs. Păstrarea clienților poate fi o provocare, deoarece trebuie să dovediți clienților dvs. că sunteți de încredere.
Rata de renunțare: Cunoscută și sub numele de Rata de retragere sau Renunțare a clienților, rata de renunțare poate fi definită, în acest caz, ca procentul de abonați care au întrerupt abonamentele lor într-un anumit interval de timp. Putem distinge două tipuri de Renunțare:
Rată renunțare: Se referă la rata de anulare a abonamentelor.
Venituri pierdute prin renunțare: Se referă la rata pierderii veniturilor lunare recurente.
Example
Să imaginăm o creștere de 2$ într-un serviciu de abonament.
A pierdut 3 clienți din primele 20, care generează o Rată de renunțare de 15%.
- Prin urmare, diferența de 56$ din MRR din primele 600$ provoacă un Venit pierdut prin renunțarede 9,33%.
Reamintire: chiar dacă par să evolueze în aceeași direcție în majoritatea timpului, nu este întotdeauna cazul.
Valoarea de viață a clienților (CLV): Indică cât de multe venituri se poate aștepta de la un client în timpul întregului său contract. Această abordare accentuează importanța păstrării clienților, mutându-ne atenția de la o abordare trimestrială sau anuală la una pe termen lung.
Verificați diferitele tipuri de rapoarte pe care le puteți accesa din aplicația Odoo Abonamente.
Raport analiză abonamente¶
Accesați
. De acolo, puteți schimba Măsurători. În mod implicit, Odoo utilizează Venituri lunare recurente. În plus față de asta, puteți alege Cantitate, Preț recurent, Venituri recurente anuale și Număr. Pentru acest exemplu, Cantitate este adăugat. Astfel, puteți revizui ambele măsuri în același timp. Puteți chiar Grupare după data de început și, mai precis, după Săptămână, pentru a obține o vedere clară a raportului.Raport de analiză a retenției¶
Accesați
. Măsura implicit aplicată este Număr, dar puteți schimba cu una potrivită pentru dvs. Pentru exemplul de mai jos, Venituri lunare recurente a fost ales, și periodicitatea Lună rămâne intactă. Prin utilizarea acestor criterii, puteți vedea progresul retenției de la începutul său.Raport KPI-uri venituri¶
Accesați
. De acolo, puteți verifica diferite KPI-uri: Venituri lunare recurente, Venituri nete, Venituri ne-recurente, Venituri pe abonament, Rata anuală de executare, Valoare în viață, și mai mult. De asemenea, puteți filtra aceste informații pe abonamente, companii și echipe de vânzări. Acest lucru este util dacă căutați informații specifice.Exemplul de mai jos arată raportul detaliat Venituri lunare recurente. În momentul de față, nu există date, despre care ar fi scenariul tipic pentru o afacere nouă. Dar, în timp ce compania dvs. crește în timp, aceste grafice sunt populate cu mai multe date. Puteți filtra aceste KPI-uri specifice pe abonamente, companii și echipe de vânzări.
Raport tablou de bord vânzător¶
Accesați
. Această pagină vă oferă un rezumat al Veniturilor lunare recurente, Veniturilor ne-recurente, Modificărilor abonamentelor și Facturilor ne-recurente pentru fiecare dintre vânzătorii dvs. Puteți alege perioada pe care doriți să o aplicați și vânzătorul pe care doriți să-l analizați.