Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

1

Why is "Create new user in demo database ODOO" does not work?

By
Drees Far
on 10/14/15, 4:54 AM 695 views

Hello everybody!!!

My friends, i am working with the demo database.

Now, i have tried to create a new user in /Configuration/Users/Users Menu.

Unfortunately, i got this error:

AttributeError: Field `in_group_20` does not exist

Error context:

View `res.users.form`

[view_id: 153, xml_id: base.view_users_form, model: res.users, parent_id: n/a]

2015-10-14 08:52:49,150 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:52:49] "POST /web/dataset/call_kw/res.users/fields_view_get HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,183 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/action/load HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,370 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/dataset/call_kw/res.users/fields_view_get HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,418 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/dataset/call_kw/ir.filters/get_filters HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,493 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/dataset/call_kw/res.users/fields_get HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,515 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/dataset/call_kw/res.users/fields_view_get HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,702 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/dataset/call_kw/res.users/fields_view_get HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:10,740 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:10] "POST /web/dataset/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:18,682 3743 INFO odoo werkzeug: 127.0.0.1 - - [14/Oct/2015 08:53:18] "POST /longpolling/poll HTTP/1.1" 200 -

2015-10-14 08:53:40,764 3743 ERROR odoo openerp.addons.base.ir.ir_ui_view: Field `in_group_20` does not exist

Error context:

View `res.users.form`

[view_id: 153, xml_id: base.view_users_form, model: res.users, parent_id: n/a]

2015-10-14 08:53:40,764 3743 ERROR odoo openerp.http: Exception during JSON request handling.

Traceback (most recent call last):

File "/opt/odoo/odoo/openerp/http.py", line 536, in _handle_exception

return super(JsonRequest, self)._handle_exception(exception)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/http.py", line 573, in dispatch

result = self._call_function(**self.params)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/http.py", line 309, in _call_function

return checked_call(self.db, *args, **kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/service/model.py", line 113, in wrapper

return f(dbname, *args, **kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/http.py", line 306, in checked_call

return self.endpoint(*a, **kw)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/http.py", line 802, in __call__

return self.method(*args, **kw)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/http.py", line 402, in response_wrap

response = f(*args, **kw)

File "/opt/odoo/odoo/addons/web/controllers/main.py", line 937, in call_kw

return self._call_kw(model, method, args, kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/addons/web/controllers/main.py", line 929, in _call_kw

return getattr(request.registry.get(model), method)(request.cr, request.uid, *args, **kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/api.py", line 241, in wrapper

return old_api(self, *args, **kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/models.py", line 1544, in fields_view_get

xarch, xfields = View.postprocess_and_fields(cr, uid, self._name, etree.fromstring(result['arch']), view_id, context=ctx)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/api.py", line 241, in wrapper

return old_api(self, *args, **kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/addons/base/ir/ir_ui_view.py", line 844, in postprocess_and_fields

self.raise_view_error(cr, user, message, view_id, context)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/api.py", line 241, in wrapper

return old_api(self, *args, **kwargs)

File "/opt/odoo/odoo/openerp/addons/base/ir/ir_ui_view.py", line 369, in raise_view_error

raise AttributeError(message)

AttributeError: Field `in_group_20` does not exist

Error context:

View `res.users.form`

[view_id: 153, xml_id: base.view_users_form, model: res.users, parent_id: n/a]

Can anyone explain to me how can i resolve this problem.

Need your help please.

Thanks a lot in advance.

Regards.

0

Drees Far

--Drees Far--
1130
| 5 2 6
Tunis, Tunisia
--Drees Far--
Drees Far
On 10/14/15, 5:14 AM

I have found the solution.

I have updated the module "BASE" which is the core of ODOO.

Now, everything works fine.

Regards.

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)

Stats

Asked: 10/14/15, 4:54 AM
Seen: 695 times
Last updated: 11/21/15, 6:12 AM