Odoo Help


This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.


[v9] New users can't create, gets Acces denied, read error

Daniel Santibáñez Polanco
on 10/21/15, 2:42 PM 508 views


i created some new users, and give it all perms , but when that user try i.e. a new event,  new chanel, new sales, gets

The requested operation cannot be completed due to security restrictions. Please contact your system administrator.

(Document type: mail.message, Operation: read)

only admin can do anithing


Ray Carnes

--Ray Carnes--
| 9 7 9
Greater Los Angeles, United States
--Ray Carnes--

Senior Odoo Analyst

OpenERP 6.1, 7.0 and Odoo 8.0, 9.0 (Since 2012)

Completed Functional and Technical Training.

Major Skills:

  • Needs Discovery and Requirements Analysis;

  • Function and Technical Specifications;

  • Project Planning;

  • Prototyping and Proof of concepts;

  • Data migration;

  • Configuration & Customization (UI and modules);

  • Integration - data, business logic and service levels;

  • Training and Knowledge transfer;

  • Go Live support;

  • Help desk;

  • Version Migration.

I have over 20 years of experience empowering and enabling users with enterprise information systems that make a real and measurable difference in their ability to proactively manage their businesses and organizations. 

Ray Carnes
On 10/21/15, 3:27 PM

I just tried the create an event, a channel and a sales order on the most recent 9.0 build available on http://runbot.odoo.com - you should try there also.

Once I made the demo user an Event Manager, I was able to create an Event.

Once I made the demo user a Sales Manager, I was able to create a new channel.

Check your configuration and compare it to the configuration on the runbot instance, 

I would guess that you haven't made the user a member of the Human Resources / Employee group.

all perms are on manager, and yes, when i create that users i 'd select directly to manager, now i try made user to Human Resources / Employee group, make a logout and try again made it to manager, and still happends ( i'm using CE in a local setup)

Daniel Santibáñez Polanco
on 10/21/15, 3:39 PM

Compare the working configuration (runbot) with yours. There is something configured differently (could be a module) on your system that isn't reproducing on the runbot system.

Bista Solutions US, Ray Carnes
on 10/21/15, 4:23 PM

maybe is a custom module, becouse ,installing demo data, works fine

Daniel Santibáñez Polanco
on 10/22/15, 5:17 PM

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)


Asked: 10/21/15, 2:42 PM
Seen: 508 times
Last updated: 10/21/15, 3:27 PM