Toggle navigation

Hoe een contact aan te maken in Odoo CRM?

Odoo CRM staat u toe om manueel contacten toe te voegen in uw pijplijn. Het kan een lead of een opportuniteit zijn.

Activeer de lead fase

By default, the lead stage is not activated in Odoo CRM. To activate it, go to Sales ‣ Configuration ‣ Settings, select the option ""use leads if…** as shown below and click on Apply.

Deze activatie maakt de submenu's Leads aan onder Verkopen die u toegang geeft tot de lijst van alle leads van waaruit u een nieuw contact kan aanmaken.

Maak een nieuwe lead

Ga naar Verkopen ‣ Leads en klik op de Aanmaken knop.

Vanuit het contact formulier vult u alle gegevens in die u beschikbaar heeft (naam, e-mail, telefoon, adres, enz.) en extra informatie in het Interne notities veld. U kan de lead ook koppelen aan een bestaand bedrijf door het Klant veld te wijzigen. Klik op opslaan en het contact zal zichtbaar worden als lead in uw pijplijn.

Maak een nieuwe opportuniteit aan

U kan ook een contact direct toevoegen vanuit een specifiek verkoopteam zonder eerst de lead te moeten converteren. Ga in de verkopen module naar uw dashboard en klik op de Pijplijn knop van uw gewenste verkoopteam. Indien u nog geen verkoopteam heeft moet u er eerst één aanmaken. Klik vervolgens op Aanmaken en vul het contactformulier in zoals hierboven getoond. Standaard zal de nieuwe aangemaakte opportuniteit tonen als de eerste fase van uw verkoop pijplijn.

Een andere manier om een opportuniteit aan te maken is door ze direct toe te voegen aan een specifieke fase. Als u heeft gesproken met Mr. Smith in een meeting en u wilt hem direct een offerte sturen kan u hem direct als contact toevoegen als contact in de Voorstel fase. Vanuit de Kanban weergave van uw verkoopteam klikt u simpelweg op het + icoon aan de rechterkant van uw fase om een nieuw contact aan te maken. De nieuwe opportuniteit verschijnt vervolgens in de corresponderende fase en u kan vervolgens de contactgegevens invullen door op het contact te klikken.