Toggle navigation

Hoe leads te genereren vanuit inkomende e-mails?

Er zijn verschillende manieren voor uw bedrijf om leads te genereren met de Odoo CRM. Een van de mogelijkheden is om uw bedrijf zijn e-mailadres te gebruiken als een trigger om een nieuwe lead aan te maken in het systeem. In Odoo is elk verkoopteam gelinkt aan zijn eigen e-mailadres van waaruit prospecten hen kunnen bereiken. Bijvoorbeeld, als het e-mailadres van uw Direct team direct@mycompany.example.com is zal elke e-mail die verzonden wordt automatisch een nieuwe opportuniteit worden in uw verkoopteam.

Configuratie

Het eerste wat u moet doen is uw uitgaande e-mail servers* en inkomende e-mail gateway instellen vanuit het Instellingen module ‣ Algemene instellingen.

Stel vervolgens het alias domein in op het veld dat hieronder getoond wordt en klik op Toepassen.

Team alias opstellen

Ga naar de Verkopen module en klik op Dashboard. U zal zien dat het activeren van uw domein alias een standaard e-mail alias heeft gegenereerd voor uw bestaande verkoopteams.

U kan gemakkelijk uw verkoopteams hun alias personaliseren. Klik op de Meer knop vanuit het verkoopteam van uw keuze, klik vervolgens op Instellingen om toegang tot het verkoopteam formulier te krijgen. Vanuit het E-mail alias veld geeft u uw e-mail alias in en klikt u op Opslaan. Verzeker u er van dat u e-mails ontvangen van iedereen toestaat.

Van daaruit zal elke e-mail die verzonden worden naar dit e-mailadres een lead aanmaken in het gerelateerde verkoopteam.

catch-all email domein opstellen

Naast uw verkoopteam aliassen kan u ook een generieke e-mail alias aanmaken (bijvoorbeeld contact@ of info@) die ook een nieuw contact aanmaakt in de Odoo CRM. Ga vanuit de Verkoop module naar Configuratie ‣ Instellingen en stel uw catch-all e-mail domein op.