Toggle navigation

Hoe uw teams, verkoopprocessen en objectieven op te zetten?

Deze snelle stap per stap handleiding lijdt u door de Odoo CRM en helpt u bij het handelen van uw verkoop funnel en het constant beheren van uw verkoop funnel van lead naar klant.

Instellingen

Maak uw database aan vanuit www.odoo.com/start, selecteer het CRM icoon als eerste app om te installeren, vul het formulier in en klik op Nu aanmaken. U wordt automatisch doorverwezen naar de module wanneer de database klaar is.

Introductie tot de Verkoopplanner

De verkoop planner is een handige stap per stap handleiding gemaakt om u te helpen bij het implementeren van uw verkoop funnel en om gemakkelijker uw verkoop doelen te definiëren. We raden u sterk aan om doorheen alle stappen te gaan van de tool bij het eerste gebruik van de Odoo CRM en om de vereisten te volgen. Uw input is strikt persoonlijk en is bedoeld als persoonlijke handleiding en mentor in uw werk. Omdat het niet interactief met de back-end werk bent u vrij om elk detail te wijzigen wanneer u hier nood aan heeft.

U kan de verkoopplanner bereiken van eender waar binnen de CRM module door te klikken op de voortgangsbalk die zicht in de rechterbovenhoek van uw scherm bevind. Het toont u hoe ver u bent in het gebruiken van de verkoopplanner.

Zet uw eerste verkoopteam op

Maak een nieuw team

Een direct verkoopteam wordt standaard aangemaakt op uw instantie. U kan het gebruiken of een nieuw verkoopteam aanmaken. Bekijk de pagina How to create a new channel? voor meer informatie.

Wijs verkopers toe aan uw verkopersteam

Wanneer uw verkoopteams zijn aangemaakt is de volgende stap om uw verkopers te koppelen met hun team zodat ze kunnen werken aan de opportuniteiten die ze horen te ontvangen. Bijvoorbeeld als binnen uw bedrijf Tim producten verkoopt en John onderhoudscontracten worden zij toegewezen aan verschillende teams en ontvangen ze enkel opportuniteiten die voor hen logisch zijn.

In de Odoo CRM kan u direct een nieuwe gebruiker aanmaken en toewijzen aan een verkoopteam. Vanuit het Dashboard klikt u op de knop Meer van uw geselecteerde verkoopteam, klik vervolgens op Instellingen. Vervolgens klikt u op Aanmaken in de Toewijzing sectie om een nieuwe verkoper toe te voegen aan het team.

Vanuit het Aanmaken: verkoper pop-up venster (zie de onderstaande screenshot) kan u iemand toewijzen aan uw team:

  • Of uw verkoper bestaat al in het systeem en u hoeft er enkel op te klikken vanuit de drop-down lijst en hij wordt toegewezen aan het team

  • Of u wilt een nieuwe verkoper toewijzen die nog niet in het systeem bestaat - u kan dit doen door een nieuwe gebruiker aan te maken vanuit het verkoopteam. Geef gewoon de naam van uw nieuwe verkoper in en klik op Aanmaken (zie hieronder) om een nieuwe gebruiker in het systeem aan te maken en direct toe te wijzen aan uw team. De nieuwe gebruiker zal een e-mail uitnodiging krijgen om zijn wachtwoord in te stellen en in te loggen op het systeem. Bekijk Hoe een nieuwe verkoper aan te maken? voor meer informatie over dit proces

Stel uw pijplijn in

Nu dat uw verkoopteam is aangemaakt en uw verkoper er aan gelinkt is moet u uw pijplijn opzetten - maak het proces aan waar uw team mee genereert, kwalificeert en opportuniteiten sluiten via de verkoopcyclus. Bekijk de documentatie Zet en organiseer uw verkoop pijplijn om de pijplijn van uw fases te definiëren.

Stel inkomende e-mail in om opportuniteiten te genereren

In de Odoo CRM is één manier om opportuniteiten in uw verkoopteam te genereren door een generiek e-mailadres aan te maken als trigger. Bijvoorbeeld als het persoonlijke e-mailadres van het Directe verkoop team direct@mycompany.example.comis zal elke e-mail verzonden naar dit adres automatisch een nieuwe opportuniteit aanmaken in het verkoopteam.

Kijk naar de pagina Hoe leads te genereren vanuit inkomende e-mails? om het op te zetten.

Automatisch lead toewijzing

Indien uw bedrijf elke dag een groot aantal leads genereert kan het handig zijn om de toewijzing te automatiseren zodat het systeem alle opportuniteiten automatisch aan de juiste afdeling toewijst.

Kijk naar de pagina Automatiseer lead toewijzing aan specifieke verkoopteams of verkopers voor meer informatie.