A la recherche de Services ?

Contacter un Partenaire

Somko BV

Gold Partenaire

Somko BV
Kwadestraat 149, bus 2.1 Gebouw C
8800 Roeselare West-Vlaanderen
Belgique
+3251 24 93 89
info@somko.be
IT/Communication

Somko is ICT dienstverlener met meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van professionele en duurzame bedrijfskritische softwareoplossingen op basis van Open Source producten en componenten.

Naast de implementatie, customisatie en integratie van Odoo, kunnen onze klanten beroep doen op een uitstekende support & onderhoud, volledig op maat van de behoeftes.

Références

4ITEGO Group NV
4ITEGO Group NV
CadCorner is een organisatie die bedrijven aan de hand van designsoftware helpt om product te ontwikkelen en te produceren met de grootste mogelijke meerwaarde en de kortst mogelijke time to market.
Men gebruikt er Odoo om het verkoopproces in kaart te brengen, snel offertes op te stellen, licenties te bestellen en via abonnementen te factureren, projecten te beheren en evenementen te beheren.
AVM Service
AVM Service
AVM is een organisatie die onderhoud uitvoert op koffieautomaten, ovens en verdeelautomaten. Dankzij enkele customisaties van Odoo zijn zij in staat om helpdesk tickets te registreren, interventies in te plannen, interventies te factureren rekening houdend met garanties periodes en onderhoudscontracten.
BEVEPE
BEVEPE
Bevepe is een verfproducent en -handelaar. Onder de merknaam Paintfactory
heeft het bedrijf vestigingen in Brugge, Gent, Antwerpen en Hasselt. Odoo
Enterprise ERP is er in multi-company modus opgezet voor alle vestigingen.

Bevepe is a paint manufacturer and dealer. Their brand, Paintfactory, has different stores
located in Bruges, Ghent, Antwerp and Hasselt. Odoo Enterprise has been set up in
multi-company mode for all its stores.
BVBA COSTUMIER D’Longueville
BVBA COSTUMIER D’Longueville
Maakt kostumen op maat en verhandelt in bedrijfskledij.
Hierbij rekent men op Odoo voor de verkoop, de aankoop, het voorraadbeheer en de facturatie. Somko heeft enkele customisaties ontwikkeld voor het beheren borduurorders, maatopnames van kledij en een vereenvoudigd artikelbeheer.
BVBA EEG GROUP
BVBA EEG GROUP
Groepering van meer dan 10 ondernemingen in de bouwsector die via Odoo 1 tool hebben voor CRM, verkoop, personeelsbeheer en project beheer.
BVBA Poetsland
BVBA Poetsland
Poetsland is een verdeler van poetsmateriaal aan zowel professionelen als particulieren.
Dankzij de aan- en verkoop, webshop, POS & facturatie van module is deze organisatie heel snel kunnen groeien.
Bika-Candles
Bika-Candles
Bij BikaCandles produceert men handgemaakte kaarsen. Naast de webshop wordt Odoo ook ingezet in het productieproces, het voorraadbeheer en de facturatie.
Somko zorgde voor een vereenvoudigd productie registratie waarbij men de productie van verschillende varianten in één keer kan registeren.
Bv Bebob
Bv Bebob
Bebob NV / Bar BelgebrouwtBelgisch bierop authentiekewijze met eenspecifiekdoel: levensgenieterseenuniekbiermomentbezorgenbijelkegelegenheid, als ode aan het leven.
Bv Merchandise Essentials
Bv Merchandise Essentials
Dagelijks ontwerpt en produceert het team van Merchandise Essentials merchandise voor merken en bedrijven in 43 landen.
Via een oplossing op maat in Odoo is Merchandise Essentials in staat om op een eenvoudige wijze maatproducten te verkopen, te fabriceren en te factureren.
Bv Pure Construct
Bv Pure Construct
Pure Constructontzorgt calculators enprojectleidersvan hun klanten in hunoffertevragen, vergelijkingenenvoorbereiding van onderhandelingen.Ze gebruiken Odoo voor project- en dossierbeheer alsook voor leveranciersopvolging.
Bv Snowball
Bv Snowball
Snowball is a new, state-of-the-art cleantech hub in Harelbeke, Belgium. Facilitating sustainable entrepreneurship and shortening the route to market for clean technology solutions is Snowball’s mission.
CadCorner
CadCorner
CadCorner is een organisatie die bedrijven aan de hand van designsoftware helpt om product te ontwikkelen en te produceren met de grootste mogelijke meerwaarde en de kortst mogelijke time to market.

Men gebruikt er Odoo om het verkoopproces in kaart te brengen, snel offertes op te stellen, licenties te bestellen en via abonnementen te factureren, projecten te beheren en evenementen te beheren.
Cadcamatic
Cadcamatic
Cadcamatic is specialist in mechatronica en meer bepaald in het vervaardigen van matrijzen, automatisering, machinebouw en de productie van precisie-onderdelen.
De volgende bedrijfsprocessen werden door Somko geïmplementeerd: CRM, verkoop, website, facturatie, boekhouding, voorraadbeheer, (projectmatige) productie, aankoop, projectbeheer & nacalculatie & tijdsregistratie.
CloudCom
CloudCom
IT-bedrijf dat zijn klanten hosting oplossingen aanbiedt
De Odoo applicatie wordt er gebruikt voor verkoop, facturatie, abonnementen, boekhouding, website
Cluma Engineering NV
Cluma Engineering NV
Fabrikant en installateur van rolbruggen.
De Odoo applicatie wordt er gebruikt voor de projecten te beheren, het productieproces te digitaliseren, de vooraad en assets te beheren, de service interventies in te plannen, …
Dc Concepts
Dc Concepts
DC Concepts staat voor Design Colour Concepts en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van duurzame verf voor private label. Hierbij begeleidt men u gedurende het volledige traject dat hoort bij de realisatie van een nieuw verfconcept.
DC Concepts is ook verdeler van een aantal kwalitatieve verfmerken naar de retailer. Deze merken hebben niet alleen hun kwaliteit gemeen, maar zijn ook ontwikkeld met respect voor de mens en de natuur.
Odoo wordt er ingezet voor CRM, verkoop, facturatie, voorraadbeheer, aankoop en boekhouding.
De Linde
De Linde
De Linde BV is gespecialiseerd in het stralen, metalliseren en poederlakken van diverse materialen en constructies.
Odoo wordt gebruikt als volwaardig facturatie en boekhoud platform.
Dekeyser bvba
Dekeyser bvba
Dekeyser is al vijftig jaar een gekende naam binnen de sector van ramen en deuren met een expertise in ramen & deuren, in PVC en aluminium.
Met Odoo heeft Plastic Dekeyser de verkoop, het projectbeheer, de productie, de aankoop, de boekhouding en het voorraadbeheer in één applicatie kunnen onderbrengen.
Delaere Engineering
Delaere Engineering
Productiebedrijf van weegmachines
De Odoo applicatie wordt er gebruikt voor verkoop, facturatie, boekhouding, voorraadbeheer, aankoop, projecten.
Somko heeft voor hen een aantal customisaties ontwikkeld voor project nacalculatie en een tool om BOM’s te importeren vanuit EPlan en Vault.
Delaere NV
Delaere NV
Delaere NV vervaardigt onderdelen volgens plan uit staal, inox, aluminium of veerstaal voor diverse klanten uit de landbouw, machinebouw, woning- en serrebouw ...
Zij ontwikkelen ook eigen gereedschappen zoals lasmallen en hulpgereedschap ...
Odoo wordt gebruikt voor de opvolging van aan- en verkoop, productie, stock en boekhouding.
ESTL NV
ESTL NV
Engineering bedrijf voor verpakkingsoplossingen, testbanken,…
Dankzij de CRM, aankoop & verkoop, boekhouding en project management modules van Odoo was ESTL in staat om zijn organisatie efficiënter te maken.
Echofin
Echofin
Verdeler van meubilair.
Odoo wordt er ingezet voor boekhouding, verkoop en voorraadbeheer
Edana
Edana
EDANA is de toonaangevende wereldwijde vereniging en stem van de nonwovens en aanverwante industrieën.Sinds 1971 biedt de vereniging aan haar 275+ leden een uitgebreid dienstenpakket met de informatie en gegevens die nodig zijn om de doelstellingen en prestaties van de industrie te verbeteren. De vereniging heeft een wereldwijd bereik met een focus op Europa, het Midden-Oosten en Afrika
Odoo wordt er ingezet als facturatieplatform voor hun evenementen, publicaties en opleidingen. De data wordt gevoed door een extern ledenplatform die via een custom API communiceert met Odoo.

Effix
Effix
Effix Group zocht een ERP toepassing die een groot stuk van de bedrijfsprocessen
zou kunnen opvangen. Hierbij werd prioriteit gegeven aan het cloudmobiele aspect,
de order-to-cash en de purchase-to-pay processen. Effix gebruikt Odoo voor hun boekhouding,
facturatieproces en verkoop.

Effix Group was looking for an ERP application that could handle a large part of the business
processes. Priority was given to the cloud mobile aspect, the order-to-cash- and the
purchase-to-pay processes. Effix uses Odoo for their accounting,
invoicing process and sales.
Exterus
Exterus
Exterus is een fabrikant van moderne LED verlichtingsarmaturen. Odoo helpt hen bij de verkoop, het voorraadbeheer en de facturatie.
Flanders Indoor Karting NV
Flanders Indoor Karting NV
Indoor kartingcentrum dat Odoo gebruikt voor website en evenementen.
G-Works bvba
G-Works bvba
G-Works is een jong dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in “Food, Safety &Hygiene Solutions” en is actief in diverse sectoren, van industrie, overheid, kleinhandel, horeca tot de particulier. De Odoo applicatie wordt er gebruikt voor facturatie, het beheer van abonnementen, e-commerce, aankoop en voorraadbeheer.
Gezond VZW
Gezond VZW
Dochter onderneming van Partena die gezondheidsproducten verkoopt in fysieke winkels en via een webshop.
Voor dit project werden volgende modules gebruikt: verkoop & aankoop, voorraadbeheer, boekhouding, POS, CRM, webshop en werden er interfaces opgezet met met een fullfillment partner een derde Webshop en een klantendatabase van Partena.
Giacomo Moda & C
Giacomo Moda & C
Verdeler van Italiaanse prêt-à-porter merk Amelie&Amelie.
De volgende Odoo apps werden geïmplementeerd door Somko: website, e-Commerce, verkoop, store management, RMA, voorraad, facturatie, boekhouding, aankoop,
Giacomo Moda & co (Just Woman)
Giacomo Moda & co (Just Woman)
Verdeler van Italiaanse prêt-à-porter merk Just Woman
Grano Ladies
Grano Ladies
Grano Ladies maakt gezondeartisanale ontbijtgranen gekend onder de merknaam “Xavie’s Granola”. Deze worden verdeeld in de betere voedingszaken.
Odoo wordt er ingezet voor CRM, aankoop, voorraadbeheer, productie en facturatie.
Helmetplus
Helmetplus
Helmet Plus ontwikkelt, produceert, verkoopt en services jouw intelligente helm voor fietsen, e-bikes en motorfietsen.
Dankzij de CRM, webshop, verkoop en boekhoudmodule was men in staat om hun volledige verkoopproces,van lead tot factuur, te digitaliseren. Door ook de aankoop en de voorraadbeheermodule te implementeren heeft men ook de goederflow perfect onder controle.
Horafrost
Horafrost
Horafrost is gespecialiseerd in diepvriesgroenten voor de retail, horeca & industrie.
Huwil sarl
Huwil sarl
Internationale groothandelaar van meubilair.Odoo wordt er ingezet voor boekhouding, verkoop en voorraadbeheer.
Kaasboerderij ‘T Groendal
Kaasboerderij ‘T Groendal
‘t Groendal is een ambachtelijke kaasmakerij, hoofdzakelijk gericht op B2B verkoop maar met een kleine hoevewinkel voor de particulier.
De productie, voorraad, orders, facturatie en boekhouding worden er gebruikt.
Landmeterskantoor Sabbe & C° nv
Landmeterskantoor Sabbe & C° nv
LandmeterskantoorSabbe + C° is een landmeterskantoor dat ook plaatsbeschrijvingen en schattingen uitvoert.
Via een uitbreiding op maatwerden de verkoopmodule, projectmodule en facturatiemodule nog meer geïntegreerd waardoor de organisatie meer zicht kreeg op de planning en de financiële status van ieder project.
Lapauw International NV
Lapauw International NV
Multinational die industriële was- en droogmachines produceert en verkoopt.
De Odoo applicatie wordt er gebruikt voor verkoop & aankoop, productie, voorraadbeheer, productie, projecten, facturatie & boekhouding.
Lens Roses
Lens Roses
Lens Roses is met een aanbod van meer dan 700 soorten één van de grootste rozenkwekers in Europa. Men gebruikt er Odoo om het kweekproces te beheren, voorraad bij te houden, verkopen via de webshop en de POS te registreren en de boekhouding te doen.
NV MEDIAFIN
NV MEDIAFIN
Mediafin is een Belgische uitgeverij van onder andere De Tijd, L'Echo, De Belegger, Sabato, Netto & Mon Argent.

Om de berekening van de aankooporders en de registratie van de aankoopfacturen van de freelancers te optimaliseren, ontwikkelde Somko een freelancersportaal waar de freelancer onkosten kan registreren, zijn/haar aankooporders kan consulteren en zijn/haar facturen kan opladen. De financiële gegevens worden daarnaast ook automatische gesynchroniseerd met de boekhoudsoftware.
NV Princess
NV Princess
Princess is een luxueus multi-brand fashion store met 7 winkels verspreid over ganse België.

Naast de POS gebruikt men ook het voorraadbeheer en de boekhouding van Odoo. Daarnaast werd er ook een interface ontwikkeld met een externe Webshop.


Page Electronica nv
Page Electronica nv
Op vandaag staat Page Electronica voor een team van meer dan 150 vakmensen, uitgerust met de modernste elektronica-fabricage & test- technieken.
De Odoo applicatie wordt er gebruikt voorvoorraadbeheer, productie, aan-en verkoop, facturatie en boekhouding.
Partena en OZ Gezondheidshop vzw
Partena en OZ Gezondheidshop vzw
Dochter onderneming van Partena en OZ die gezondheidsproducten verkoopt.
Voor dit project werden de verkoop & aankoop, voorraadbeheer, boekhouding, POS, CRM, webshop modules geïmplementeerd. Deze werden aangevuld met:
- Een interface met het interne scan-systeem in het magazijn
- Een interface met een klantendatabase van Partena en OZ
- Een flexibel korting- en extra voordelen framework
- Verregaande automatisaties in de boekhouding
- …
Plantor
Plantor
Plantoris kweekt een uitgebreid aanbod van vaste planten in 2 liter poten verkoopt deze aan plantengroothandels of tuincentra.
Odoo was voor Plantor de oplossing voor verkoop, webshop, aankoop, productie, facturatie, voorraadbeheer en boekhouding.
Poetsland BV
Poetsland BV
Poetsland is een verdeler van poetsmateriaal aan zowel professionelen als particulieren.
Dankzij de aan- en verkoop, webshop, POS & facturatie van module is deze organisatie heel snel kunnen groeien.
Preflexibel NV
Preflexibel NV
Preflex is in Europa de referentie voor voorbedrade flexibele buizen.
De Odoo applicatie wordt er gebruikt voor verkoop, webshop & CRM.
Renbow Belgium
Renbow Belgium
Renbow is een verdeler van kwalitatieve haarverzorgingsproducten en kappersmaterialen.
Met Odoo is Renbow in staat om de CRM, verkoop, webshop, aankoop, facturatie, voorraadbeheer en boekhouding efficiënter te maken.
Schramme Industries
Schramme Industries
Schramme Industries is gespecialiseerd in het verspanenen afwerken van metalen werkstukken.
Shopavita VZW
Shopavita VZW
Shopavita.be is de webshop van OZ en Partena die gezondheidsproducten aanbiedt aan haar leden.
Voor dit project werden volgende modules gebruikt: crm, website en e-commerce. Daarnaast werd een uitgebreid systeem van klanten- en personeelskortingen en extra voordelen opgezet.
Sidem
Sidem
Internationale organisatie die onderdelen voor de auto-industrie fabriceert en verdeelt.
Somko zette voor Sidem een applicatie op waarin meerdere bedrijven hun aankopen, verkopen en voorraad konden in beheren.
Smappee NV, Heiko Unterstab
Smappee NV, Heiko Unterstab
Smappee is an award-winning global cleantech company that aims to save its customers energy and money by reducing energy consumption and improving energy efficiency.
Somko BV
Somko BV
Somko is ICT dienstverlener met meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen van professionele en duurzame bedrijfskritische softwareoplossingen op basis van Open Source producten en componenten.
TENSE Top Design Switches bvba
TENSE Top Design Switches bvba
Tense is een fabrikant van luxe schakelmateriaal dat zijn producten internationaal aan de man brengt.

Somko heeft er de CRM, aan- en verkoop, voorraad, facturatie en productie module uitgerold.
Telecom-IT nv
Telecom-IT nv
25-8 iseen communicatie & systeemintegratormet focus in de zorg.
Vancamps
Vancamps
Camp’s is een producent van mosterds, pickels en op zuur ingelegde groentjes. Odoo wordt er gebruikt voor de verkoop, boekhouding en het voorraadbeheer.
Velleman
Velleman
Velleman werd in 1974 door Koen Velleman opgericht als producent van elektronische kits. Ondertussen is het, na meer dan 40 jaar, uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het ontwikkelen van elektronische kits, instrumenten en modules én brengt het een uitgebreid assortiment aan consumenten- en doe-het-zelf-producten op de markt.
Vandaag is Velleman met maar liefst 16.000 producten, verspreid over 8 huismerken en 50 A-merken, in meer dan 80 landen aanwezig. Velleman wil slimme en boeiende oplossingen ontwikkelen en wereldwijd innovatieve elektronische producten en gereedschappen aanbieden.
Wash-IT
Wash-IT
Wash-it bundelt op een doordachte en efficiënte manier verschillende partners in de markt om het wassen van bekers te organiseren op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze.

Om efficiënter te kunnen werken en een goed overzicht te hebben op de interne processen, heeft Wash-it gekozen voor een Odoo implementatie bij Somko.
Westreex
Westreex
Westreex is een collectief van verschillende 100% West-Vlaamse Hoeve- en Streekproducenten die samen hun producten aan de man brengen.
Yalp
Yalp
Yalp is leverancier van sport- en speeltoestellen over de hele wereld. Zij creëren inspirerende omgevingen die jongeren én ouderen uitdagen om te bewegen, maar waarbij het vooral draait om PLEZIER maken.
De bedrijfsnaam YALP is het omgekeerde van PLAY.
e-BO Enterprises
e-BO Enterprises
Organisatie dat IT oplossingen aanbiedt aan middelgrote ondernemingen en overheidsinstanties.
Odoo wordt er ingezet voor CRM, verkoop, projectbeheer en boekhouding.
iba Benelux BV
iba Benelux BV
IBA Benelux BV biedt zijn klanten software en industriële hardware oplossingen aan voor het meten, verwerken van data.

Dankzij Odoo heeft men de financiële processen kunnen automatiseren.