Toggle navigation

Hoe een nieuwe verkoper aan te maken?

Maak een nieuwe gebruiker aan

Ga naar het submenu Gebruikers ‣ Gebruikers vanuit de Instellingen module en klik op Aanmaken. Geef eerst de naam van uw nieuwe verkoper in en zijn professionele e-mailadres - het adres waarmee hij inlogt op zijn Odoo instantie - en een foto.

Onder "Toegangsrechten" kan u kiezen welke applicaties uw gebruiker kan bekijken en gebruiken. Verschillende rechten niveau's zijn beschikbaar afhankelijk van de app. Voor de verkoop applicaties kan u kiezen tussen drie niveau's:

  • Bekijk eigen leads: de gebruiker kan enkel zijn eigen data zien

  • Bekijk alle leads: de gebruiker kan alle records bekijken van elke verkoper in de verkoop module

  • Beheerder: de gebruiker heeft toegang tot de verkoop configuratie en de statistische rapporten

Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de pagina en geklikt hebt op Opslaan zal er automatisch een e-mail uitnodiging worden verzonden van waaruit de persoon zich kan aanmelden op zijn persoonlijk account.

Registreer uw gebruiker in zijn verkoopsteam

Uw gebruiker is nu geregistreerd in Odoo en kan inloggen met zijn eigen sessie. U kan hem ook toewijzen aan het verkoopteam van uw keuze. Vanuit het verkopen menu gaat u naar het dashboard en klikt u op de Meer knop van het gewenste verkoopteam, vervolgens op Instellingen.

Vervolgens, onder Teamleden klikt u op Toevoegen en selecteert u de naam van uw verkoper uit de lijst. De verkoper is nu succesvol toegevoegd aan uw verkoopteam.