Toggle navigation

Hoe kan ik mijn website vertalen?

Overzicht

In aanvulling op het aanmaken van geweldige moderne websites geeft Odoo de mogelijkheid om de website in meerdere talen te vertalen.

Proces

Eenmaal uw website is aangemaakt heeft u de mogelijkheid om ze te vertalen in zoveel talen als u wenst.

Er zijn twee manieren om uw website te vertalen, u kan het manueel doen of automatisch met de Gengo App. Indien u het automatisch wilt doen gaat u naar de App module en installeert u Automatische vertalingen via de Gengo API en Website Gengo Vertaler. Indien u dit manueel wilt doen installeert u niets en volgt u de volgende stap.

Ga nu naar uw website. In de rechter onderhoek van de pagina klikt u op Een taal toevoegen.

Kies de taal waarin u uw website wilt vertalen en klik vervolgens op Laden.

U zal zien dat er nu naast Engels ook Frans is, wat betekend dat de pagina voor de vertaling is aangemaakt. U kan ook zien dat sommige delen van de tekst automatisch vertaald zijn.

Om de inhoud van uw website te vertalen klikt u op Vertalen (hier Traduire aangezien we de website in het Frans willen vertalen).

Indien u de Gengo vertaler heeft geïnstalleerd zal u zien dat u naast de Vertalen knop ook een knop Automatisch vertalen heeft. Eenmaal u klikt op deze knop wordt er informatie gevraagd voor uw account. Indien u nog geen account heeft gaat u naar *https://gengo.com/auth/form/login/* om er een aan te maken. U moet een publieke en private sleutel aanvragen.

De inhoud die u wilt vertalen wordt vervolgens automatisch vertaald.

Nu kan u zien dat de meeste inhoud geel of groen is gearceerd. Het geel staat voor de inhoud die u zelf moet vertalen. Het groen staat voor de inhoud die al automatisch vertaald is.