Formfutura BV
Formfutura BV
Formfutura is een innovatief bedrijf gevestigd in Nijmegen, Nederland, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige filamenten voor 3D-printers. Het bedrijf heeft een solide reputatie opgebouwd in de wereldwijde 3D-printindustrie vanwege zijn hoogwaardige materialen en voortdurende streven naar innovatie. Hier is een overzicht van de geschiedenis en activiteiten van Formfutura:

**Geschiedenis:**Formfutura werd opgericht in 2012 door Arnold Medenblik en Kai Parthy. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt en heeft het zijn productaanbod voortdurend uitgebreid. Arnold Medenblik en Kai Parthy hebben hun expertise en passie voor 3D-printing gecombineerd om Formfutura te laten uitgroeien tot een toonaangevende speler in de 3D-printindustrie.


**Activiteiten:**Formfutura richt zich voornamelijk op de productie van hoogwaardige 3D-printerfilamenten. Filamenten zijn de grondstoffen die worden gebruikt in Fused Deposition Modeling (FDM) 3D-printers, die wereldwijd populair zijn vanwege hun toegankelijkheid en veelzijdigheid. Het bedrijf biedt een breed scala aan filamenten, waaronder PLA, ABS, PETG, TPU, en speciale materialen zoals metaalcomposieten, houtfilamenten en meer.Wat Formfutura onderscheidt, is de nadruk op kwaliteit en innovatie. Ze besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe materialen en verbeteren voortdurend hun bestaande productlijnen. Hierdoor kunnen 3D-printers hoogwaardige objecten produceren met verschillende eigenschappen, zoals sterkte, flexibiliteit, duurzaamheid en esthetiek.


Formfutura werkt ook nauw samen met de 3D-printgemeenschap en biedt uitgebreide ondersteuning en informatiebronnen. Ze hebben een actieve aanwezigheid op sociale media en een website met tutorials, handleidingen en tips om gebruikers te helpen het meeste uit hun 3D-printervaring te halen.**Innovatie:**Een van de opvallende kenmerken van Formfutura is hun streven naar innovatie. Ze hebben bijgedragen aan de evolutie van de 3D-printindustrie door nieuwe materialen te introduceren en bestaande materialen te verbeteren. Dit omvatte de ontwikkeling van geavanceerde filamenten zoals EasyWood, een filament met houtachtige eigenschappen, en HDglass, een hoogtransparant filament met een uitzonderlijke optische helderheid.Bovendien werkt Formfutura aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid door materialen zoals gerecyclede PLA-filamenten aan te bieden, waarmee 3D-printers objecten kunnen maken met minder milieubelasting


In conclusie is Formfutura een toonaangevend bedrijf in de 3D-printindustrie, gevestigd in Nijmegen, Nederland. Het heeft een sterke focus op kwaliteit, innovatie en ondersteuning van de 3D-printgemeenschap. Met hun uitgebreide assortiment filamenten en voortdurende inspanningen om nieuwe materialen te ontwikkelen, dragen ze bij aan de groei en evolutie van de 3D-printtechnologie.
Științific