Robin Radar Systems B.V.

Robin Radar Systems B.V.

Implementato da

erp|open (43 riferimento(i))

erp|open
Kosterijland 50
3981 Bunnik
Olanda
+31318495370; +31318495360;
ltakkebos@erpopen.nl

Wij zijn Robin Radar Systems. Technologieleider in het volgen en classificeren van kleine objecten.

Onze missie is om bruikbare informatie te bieden die de veiligheid en beveiliging voor zowel mens als dier verhoogt. En dat doen we door speciaal gebouwde radars te combineren met unieke software-algoritmen.

We bereiken leiderschap in wereldwijde nichemarkten door van klanten ambassadeurs te maken. En hoewel we trots zijn op onze leidende positie, nemen we het niet als vanzelfsprekend aan.

Vermeld in de top drie van meest innovatieve Nederlandse bedrijven, blijven we onderzoek doen, ontwikkelen, produceren en vooral innoveren.

 

Meer dan 30 jaar toegepaste radarwetenschap

ROBIN startte in de jaren tachtig als een project binnen het gerenommeerde Nederlandse onderzoeksinstituut voor toegepaste wetenschappen (TNO). De projectnaam was een afkorting voor Radar Observation of Bird INtensity. Het doel was om botsingen tussen vogels en vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht te voorkomen. In samenwerking met het FlySafe-initiatief van het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA), heeft TNO softwarealgoritmen ontwikkeld om onbewerkte radarbeelden van luchtverdedigingsradars te verwerken om de intensiteit van de vogel te visualiseren.

 

In 2010 heeft hightechondernemer Siete Hamminga de technologie van TNO gesponnen om deze commercieel beschikbaar te maken:

"ROBIN is een goed voorbeeld van de explosieve combinatie die je krijgt als je 30 jaar wetenschappelijk onderzoek combineert met toegewijd ondernemerschap."

 

Hoewel er geen formele banden tussen de organisaties bestaan, fungeert TNO nog steeds als een van de strategische leveranciers van Robin, waardoor onze R & D-capaciteit wordt uitgebreid.

 

In 2014 daagde de Nederlandse overheid de industrie uit om met oplossingen te komen tegen kleine drones. Achtendertig bedrijven reageerden. Robin Radar werd de nummer één en won de aanbesteding om een ​​speciaal gebouwde drone-detectieradar te ontwikkelen. De radar was voor het eerst operationeel in juni 2015 om de G7-top in Duitsland te beschermen.

 

In 2016 werd Robin Radar door de Nederlandse overheid erkend als een van de drie meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland. (Bron: MKB-top 100)

 

De Koninklijke Luchtmacht was onze eerste klant in de jaren tachtig en we zijn er trots op dat zij vandaag nog steeds onze beste klant zijn.