Community mailing list archives

community@mail.odoo.com

Re: lots and lots of mail error messages: Routing: posting a message without model should be with a parent_id (private mesage).

by
redCOR AG, robert rottermann
- 05/31/2016 09:16:53

Thanks Graeme,

On 31.05.2016 14:58, Graeme Gellatly wrote:

The error is basically saying. You are trying to create a master thread but I don't know where to put it.

but how can I tell odoo to stop it.
To my knowledge, there is nothing special on that site. and this seems to happen with every site of mine.
Might be that I do some basic configuration error tough ..

robert

On Tue, 31 May 2016 10:18 PM robert rottermann <robert@redcor.ch> wrote:
Hi there,
I get very many error messages sying:
Routing: posting a message without model should be with a parent_id 
(private mesage).

to debug this I
- created a new odoo instance.
- external to odoo I added a mail account
     This process produced a greeting email to the new user
- added an incoming mail server that uses that newly created account.

immediately I get error message written to the new odoo sites log:
     raise ValueError('Routing: posting a message without model should 
be with a parent_id (private mesage).')

If I debug it to the point where the error is thrown, 
(parts/odoo/addons/mail/models/mail_thread.py,) I find the following code:
         if not model and not message_dict.get('parent_id'):
             if assert_model:
                 if not message_dict.get('parent_id'):
                     raise ValueError('Routing: posting a message 
without model should be with a parent_id (private mesage).')
             _warn('posting a message without model should be with a 
parent_id (private mesage), skipping')
             return False

message_dic contains that greeting email:
{   'attachments': [],
     'body': u'Hallo,

Ihr E-Mail-Konto mailhandler@afbs.ch
wurde erfolgreich eingerichtet.

Dies ist eine automatisch 
generierte
E-Mail, bitte antworten Sie nicht auf
diese 
Mitteilung.

Ihr Administrator\n\n\n',
     'cc': None,
     'date': '2016-05-19 09:44:17',
     'email_from': u'robert@redcor.ch',
     'from': u'robert@redcor.ch',
     'message_id': 
'<bb1acb4eab5cd53f922b2d4ad926c2d2a4f@managemail.redcor.ch>',
     'message_type': 'email',
     'partner_ids': [],
     'subject': u'E-Mail-Konto erfolgreich eingerichtet',
     'to': u'mailhandler@xxx.ch'}

now my question:
what produces that error?
what can I do to fix it.

I tried to debug what happens, but get drowned in the stack ..

thanks
robert

_______________________________________________
Mailing-List: https://www.odoo.com/groups/community-59
Post to: mailto:community@mail.odoo.com
Unsubscribe: https://www.odoo.com/groups?unsubscribe

_______________________________________________
Mailing-List: https://www.odoo.com/groups/community-59
Post to: mailto:community@mail.odoo.com
Unsubscribe: https://www.odoo.com/groups?unsubscribe