Community mailing list archives

community@mail.odoo.com

Re: For website themes/snippets/modules developers: mysterious problems of users (non-english websites)

by
Luke Branch
- 11/23/2015 20:36:36
Hi Stephane,

Are these coming from the core website app? I would have assumed these would have been picked up in automated testing by Odoo.

A quick fix would be to convert them to valid XHTML from what I understand, so:

</br> would be converted to <br/> and & would be converted to &amp;amp;

If this is present in the core apps then you should open an issue on Github here:

http://github.com/odoo/odoo/issues

describing the problem in detail with steps to reproduce the issue on the latest runbot here:

http://runbot.odoo.com     (use the latest 9.0 branch)

On Tue, Nov 24, 2015 at 2:03 AM, Stephane DAGUET <stephane@darbtech.net> wrote:

Dear All,

 

Replying to myself …

 

Problem is coming from translations, expecially the website/i18n/fr.po file. I corrected it in transifex; hope it will be validated soon.

 

‘</br>’, and ‘&’ are not valid html code. It made the snippets module crash … because of syntax errors -> etree.fromstring function cannot parse invalid html.

 

Best regards

Stéphane

 

From: Stephane DAGUET [mailto:stephane@darbtech.net]
Sent: Sunday, November 22, 2015 8:54 PM
To: 'Odoo S.A. Community' <community@mail.odoo.com>
Subject: RE: For website themes/snippets/modules developers: mysterious problems of users (non-english websites)

 

Dear All,

 

I have the same problem with odoo9 and latest commits from github, even with a clean install.

As soon as I change the default language to French, snippets doesn’t work anymore. Server log is attached.

 

I have a test database, created in September with odoo9, that is working with both languages (FR and EN) set as default.

 

Any idea ? See attached log, with JSON error and the latest SQL queries before related to translation.

 

Tried to find what can be the problem and differences, especially in the ir_ui_view table, without success yet.

 

Best regards

 

 

 

 

 

From: Humberto Armando Garza De Koster [mailto:garzadekoster@gmail.com]
Sent: Saturday, October 17, 2015 1:17 AM
To: Community <community@mail.odoo.com>
Subject: Re: For website themes/snippets/modules developers: mysterious problems of users (non-english websites)

 

The same problems, also if it is   en_US    set on installation, I managed to edit quite good leaving user language in en_US.

 

Regards

 

HGK

 

 

 

 

On Fri, Oct 16, 2015 at 9:58 AM, Ermin Trevisan <trevi@twanda.com> wrote:

When somebody wants to set up a website in non-english language(s) only,

all kind of mysterious problems may occur. Apps/snippets/widgets etc.

seem not to work and the problem seems to be incomprehensible.

 

This might well be caused by the fact that the user has not installed

english-US when setting up his website.

 

see:

https://www.odoo.com/forum/help-1/question/8-0-website-builder-non-english-only-website-all-kind-of-mysterious-problems-may-arise-92338

 

maybe this is usable for error tracking in some cases

-- 

twanda AG

Ermin Trevisan

Artherstrasse 19

CH-6318 Walchwil

T    +41 41 758 1515

M    +41 79 208 7373

E    trevi@twanda.com

www.twanda.ch

www.twanda.ch/page/restaurant

_______________________________________________
Mailing-List: https://www.odoo.com/groups/community-59
Post to: mailto:community@mail.odoo.com
Unsubscribe: https://www.odoo.com/groups?unsubscribe

 

_______________________________________________
Mailing-List: https://www.odoo.com/groups/community-59
Post to: mailto:community@mail.odoo.com
Unsubscribe: https://www.odoo.com/groups?unsubscribe

_______________________________________________
Mailing-List: https://www.odoo.com/groups/community-59
Post to: mailto:community@mail.odoo.com
Unsubscribe: https://www.odoo.com/groups?unsubscribe