Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

2

Why do e-mail images not load correctly on my Odoo but do on the Odoo website?

By
Yenthe
on 10/15/14, 9:28 AM 3,132 views

Hey everybody

When I make  a demo account on the Odoo website and set up the incoming and outgoing email servers and then send a e-mail everything works fine. My files load perfect and everything is as it should be.
The e-mail from the official Odoo demo looks like this:

When I do exactly the same from my own website the images do not work.
The e-mail from my website looks like this:

I've been looking some further, at the code, and I think that the image URL's are not 'build' correctly.
Image URL from my working Odoo demo account:
https://ci3.googleusercontent.com/proxy/ISSVwvY1LwTIvbQZNg3RaCGXhaj9J-RGDN9PUWA9C9IqrsOuJBiCXOy4hwsk8OhKMU7BZd5YpwQVu3uE6Q5K5fz6Ro8BYogPtzqqVcebkhXKRGlcywaTSiy_EAoJ4AI=s0-d-e1-ft#https://test1234567.odoo.com/website/image/ir.attachment/30_10a9287/datas

Image URL from my custom website, where the image is not loaded:
https://ci4.googleusercontent.com/proxy/Ps6q0Du7Xfum6u22uLb0qfxsM2AkUFmuZmwFDOqrRdmNrJ6uxkszCXlEFrfOwsj_Ne3mwtLqrxRyI4cgfY0HHPSWWlQH9nq4PgQN3z5M-bunCEX1T1fg99LtSKTfTH0=s0-d-e1-ft#http://www.yenthevg.com:8069/website/image/ir.attachment/51_017df56/datas

Could anybody tell me why/how this happens and how I can fix this please?
None of my custom images work in my own website but they do work at the official Odoo demo..

With kind regards
Yenthe

I'm still really looking for a solution.. the googleusercontent seems to be going wrong. Looks like an URL or rights problem for the resources I guess. Any solutions or anybody else having this problem?

Yenthe
on 10/20/14, 1:50 AM

Can you access http://www.yenthevg.com:8069/website/image/ir.attachment/51_017df56/datas?

Pau Ubach
on 10/21/14, 2:18 AM

Have you tried developer tools in Chrome or Firebug to check where is it trying to load the img from, and if you can access the image on this link?

Pau Ubach
on 10/21/14, 2:20 AM

I can only open and view the image from the URL in my chrome, after having opened Odoo. It does not work in any other browser or anywhere else.. I'm not sure why I can't access or view the images though. The developer gives a longer URL which seems to be also combining the Google image proxy and Odoo location, as seen in this link: https://ci4.googleusercontent.com/proxy/xEdNPM1xZM7aRdtINAhS_imGdBn2kvUWed5pQYdaJi4nwOD8LOFILhRWfaHno1DD8QHMj91x-v4Utj9vQeFJxqxRWaqlyBS-FTkHlhU=s0-d-e1-ft#http://yenthevg.com:8069/mail/track/16/blank.gif?db=abc

Yenthe
on 10/21/14, 2:57 AM

If I open the mail with my debugger open and watch the console I get a 404 by the way. So the image isn't even found on my server/Odoo.. Any ideas?

Yenthe
on 10/21/14, 3:08 AM

Focus on the 2nd link. I don't think the change of URL is a problem. Check why it generates the 404, or try to upload images to another folder.

Pau Ubach
on 10/21/14, 6:59 AM
0
Daniel Blanco
On 3/21/15, 2:27 AM

I think the problem comes from the domain setting. But not only this; there is a patch that is recommended to apply. Take a look here:

http://github.com/odoo/odoo/issues/738


Try this, and tell me if it works for you.


0

Hello,

By default when you upload Images Odoo  optomise it and make it to less size. So when you upload the image, select this option.

@Hiren I've tried your answer but this doesn't solve my problem. Images still do not show up on my e-mail and the links are still not working behind it

Yenthe
on 10/16/14, 1:57 AM

Try uploading the images using a URL? I assume you are on a dev server locally. Some images won't load if they point to a url on the local network even if you are on that network.

Timo Goosen
on 10/21/14, 3:26 AM

Timo, you're right that uploading images by URL works! Sadly they want to be able to directly upload in Odoo and use those images in the mail campaigns..The problem only seems to occur when uploading on our VPS. Do you happen to know a solution for the local network to make it work?

Yenthe
on 10/21/14, 4:22 AM

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

2 follower(s)

Stats

Asked: 10/15/14, 9:28 AM
Seen: 3132 times
Last updated: 7/1/15, 2:56 PM