Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

0

The Outlook plugin doesn't work

By
massimo
on 2/15/13, 7:27 AM 6,924 views

I've a problem with a outlook plugin. I've install OpenERPOutlookPluginSetup32.msi in windows7 machine (64 bit) with outlook (32bit). I installed the plugin without problems, but when i start outlook i don't see a plugin.

1
Gilles Major (gim)
On 2/15/13, 8:26 AM

For the moment, the plugin present in v7 doesn't work. This is know and is currently being addressed.

If you want a temporary solution, you can use the plugin of v6.1.

Steps:

  1. Connect to http://runbot.openerp.com/ and login to a 6.1 build

  2. In the field above and to the right of the login screen, select a "-base" database, put admin/admin as login/pass

  3. Go to settings, check the extra button and search for "outlook" in the "Name" field

  4. Click on the "Install" button of the Outlook plugin

  5. Select the correct version of the plugin (32 or 64b)

  6. Install the plugin

It will be usable in v7 and will show up in outlook.

Hello,

Now plugin present in v7 is working fine in windows7 machine (64 bit) with outlook (32bit).

1) connect to http://7-0-7979.runbot.openerp.com/?db=7-0-7979-base 2) install outlook plugin module. 3) Select the correct version of the plugin (32 or 64b) 4)install plugin.

Thanks. Atul

Atul Patel (atp)
on 4/30/13, 9:24 AM

Hi,

I have a "fresh" install of OpenERP on a Debian. I have windows 8 64bits + Outlook 2013 64bits, I have installed the 64bits plugins and I do not see it in Outlook...

Any idea ?

Comexans
on 6/18/13, 10:35 AM

After several tests, it does work in Outlook 2013 64bits. But to make it available in the add-ons ribbon, I have to disable end re-enable it each time Outlook starts, otherwise the plugins is not available even if it is mentionned as always active in the plungins management window

Comexans
on 6/25/13, 5:57 AM

The plugin definitely doesn't work in v7. Emails never archive, and when archiving attachments, the message body is discarded. Using Outlook 2010 64-bit.

Brett Lehrer
on 12/6/13, 4:34 PM
0
Fouric
On 1/24/15, 3:15 AM

Looks like this partner has developped a module:

http://www.eggs-solutions.fr/a-la-une/une-liaison-entre-microsoft-outlook-et-openerp.html

0
Pataki Tibor
On 7/28/14, 2:33 AM

I installed the outlook plugin for Openerp and installed the 64bit outlook plugin(.msi file generated from OpenERP) for the Outlook plugin, i got a menu to configure OpenERP server details in a menu in outlook2007 but in outlook2013 i didn't find that menu. Any one please provide me a solution for this issue

The same here....

dbvieira
on 10/3/14, 12:53 PM

The same here....

dbvieira
on 10/3/14, 12:53 PM
0
Anand Patel
On 10/2/14, 3:59 AM

Please install .MSI file from the given below location

addons/plugin_outlook/static/openerp-outlook-plugin/OpenERPOutlookPluginSetup32.msi

Double click on msi file and click on next next and finish as you install exe in windows. 

    Once it is installed, If office 2007 You can see the OpenERP menu. 
    
    If office 2010 You can see the menu : Addin -> OpenERP

Great, the Outlook Plugin finaly got fixed and works perfectly now, message, body, attachements, all apparantly works fine now.

Alain Van Utterbeeck
on 11/14/14, 3:47 AM

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

8 follower(s)

Stats

Asked: 2/15/13, 7:27 AM
Seen: 6924 times
Last updated: 3/16/15, 8:10 AM