Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

4

Removing 'social networks' module screws up system?

By
Martin
on 3/29/13, 8:32 AM 4,693 views

I needed to remove 'Social Networks' module. So I uninstalled it. The whole system seems to be screwed up now. Upon loggin attempt I get:

TypeError: ClientWidget is null

After closing this error window I do have some menu tabs, however none of them works (loading pops up and then ... nothing)

Bon Jour Patrick,

well, you interpreted me quite perfectly, and I'm glad I'm not the only one who considers the 'social networking' module being somewhat besides the point. In a real production system this is more a nuisance than a help. I have no clue however how I'm going to fix this issue as I do not have access to the 'settings' anymore. Anybody out there who can help?

Martin
on 3/29/13, 10:53 AM

UPDATE: found a workaround... it seems that the error in the java script file prevents the rest of the page loading... just click right on an menu item (settings) and open the link in a new tab or window and recover the modules you deleted (social network)... fixed my system and its running again, hope it helped.. :)

patrik
on 6/3/13, 6:40 PM

I tried this workaround, but it didn't fix everything. I was able to reinstall the module, but now I am seeing Constraint Error You can not have two users with the same login ! whenever I try and install another module, and the button to install disappears when I reload the page.

Paul Simonton
on 6/6/13, 2:12 PM

The way I rectified it, is a bit extreme though. Dropped the db of mycompany(because it was a relatively new company) thru the Manage Database on login screen. Then recreated a new db.

Omer Hayat
on 10/14/13, 1:15 PM
2

patrick

--patrick--
1958
| 5 4 7
Baarn, Netherlands
--patrick--
patrick
On 3/29/13, 9:43 AM

Your conclusion seems correct. IMHO, the social thing is made too important, now you MUST have the social things, even if you do not want to use the social part of it.

1
mike
On 3/29/13, 11:42 AM

Maybe not the most intelligent solution but effective - open .../addons/web/static/src/css/base.css and find

.openerp .oe_form div.oe_chatter

Change it to:

    .openerp .oe_form div.oe_chatter {
  box-sizing: border-box;
  min-width: 682px;
  max-width: 892px;
  margin: 0 auto;
  padding: 16px 16px 48px;
  display: None;
}

display:None; removes the offending social networking widget from the views.

0
andrew rowley
On 4/3/13, 4:03 AM

It should be a user selectable item whether we want to use the Social Networks module - most of our clerical staff I do now want near this - I want them working.

Andrew

0

Hi. Yes, I have the same issue. Social Network Module seems to be related to several other modules. So, After removal the module, I obtain the same behaviour than Martin with the error message "... Prototype is null". A friend said me that OpenERP never makes deleting of pages only updates datas.

The solution I realized : I opened my database, i opened the "ir_module_module" table. I looked for all lines where "write_date" field corresponds to the date and the hour i made the uninstallation. When i found theses lines, i updated the "state" field of theses lines. The application works better but not completely : I can open my suppliers, my clients, the setting menu. But I don't find yet my project menu. So I'm looking for additionnal solution. I hope my experience will help you.

Here is the script i used :

SELECT


FROM public.ir_module_module order by write_date desc;

update public.ir_module_module set state = 'installed' where id in (--- your ids )

Yolande

0
Omer Hayat
On 10/14/13, 11:39 AM

[FIXED] I was also facing the same issue as Paul above. Removed social module, then tried reinstalling by opening in another tab. Then every time I try to add another module, it gives me 'Constraint Error You can not have two users with the same login !' and the button to install disappears.

The way I rectified it, is a bit extreme though. Dropped the db of mycompany(because it was a relatively new company) thru the Manage Database on login screen. Then recreated a new db.

Issue is resolved, but this should not be the way to do it.

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

3 follower(s)

Stats

Asked: 3/29/13, 8:32 AM
Seen: 4693 times
Last updated: 9/16/16, 12:26 PM