Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

1

Problem sending emails with users accounts, admin send emails correctly.

By
Israel Hernandez
on 5/29/15, 2:24 AM 1,844 views

Configuration:

ODOO Version 8.0-20150514 installed on a Windows Server 2012

Alias Domain settings: domain.com

Outgoing Mail Servers: connection Test Succeeded! Everything seems properly set up!

 

Environment:

Installation with no errors ok.

Install needed modules ok

Setup outgoing SMTP: user1@domain.com communication test succeeded.

Setup Incoming Mail servers: all IMAP user1@domain.com user2@domain.com user3@domain.com communication server test succeeded (configuration made for each user to receive its own mail ok)

Administrator create users and sent email with instructions to login, each receive the email on their inbox ok.

Users login and configure Incoming Mail Servers and alias ok, email queue and fetching changed to 1 minute. Every user CAN RECEIVE EMAILS ON TIME and properly.

 

Problem:

3 users created, 1=administrator 2 and 3 = users with fully privileges.

Administrator can send and receive any kind of emails correctly (quotation, registration forms etc.) emails are sent with email address added and tested on the SMTP outgoing server user1@domain.com

users 2 and 3 (and all others, create about 5 to test and everyone has the same problem) cannot send any kind of emails, no quotes, invoices, reset passwords etc. not even if receive email in the inbox of the crm and hit reply, the email never go out from the server.

If I go to Technical menu – and then emails, and clear outgoing label, appear all the emails sent by all the users, administrator emails are in grey, means the email was correct sent, all users emails are in red, if i open any of the red ones on the status bar says "Delivery Failed”

 

 

Log from administrator (email send correctly)

 

2015-05-29 05:48:23,849 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:48:23] "POST /longpolling/poll HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:48:34,019 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:48:34] "POST /web/dataset/call_kw/mail.compose.message/onchange HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:48:34,378 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:48:34] "POST /web/dataset/call_kw/ir.attachment/read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:48:53,487 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:48:53] "POST /calendar/notify HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:09,466 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 05:49:09] "POST /longpolling/poll HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:13,951 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:13] "POST /longpolling/poll HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:19,213 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:19] "POST /web/dataset/call_kw/mail.compose.message/create HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:19,385 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:19] "POST /web/dataset/call_kw/mail.compose.message/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:19,651 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:19] "POST /web/dataset/call_kw/res.partner/name_get HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:21,655 2724 INFO virtualiza openerp.addons.mail.mail_mail: Mail with ID 207 and Message-Id u'<1432878559.776999950408936.731506749176730-openerp-5-sale.order@2012-DC1>' successfully sent

2015-05-29 05:49:21,750 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:21] "POST /web/dataset/call_button HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,141 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/sale.order/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,234 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/menu/load_needaction HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,234 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/res.partner/name_get HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,250 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/sale.order/read_followers_data HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,312 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/mail.message/message_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,437 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/sale.order.line/read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,546 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/sale.order/message_get_subscription_data HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,594 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "GET /web/binary/image?model=res.partner&field=image_small&id=10&resize= HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,641 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/mail.message/set_message_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,657 2724 INFO ? werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "GET /mail/static/src/img/mimetypes/print.png HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,719 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/call_kw/account.tax/name_get HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 05:49:22,782 2724 INFO virtualiza werkzeug: 127.0.0.1 - - [29/May/2015 05:49:22] "POST /web/dataset/search_read HTTP/1.1" 200 -

 

 

Log from one of the users, email not sent

 

2015-05-29 06:09:17,252 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:09:17] "POST /longpolling/poll HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:03,819 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:03] "POST /web/dataset/call_button HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:04,210 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:04] "POST /web/menu/load_needaction HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:04,242 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:04] "POST /web/dataset/call_kw/mail.mail/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:04,505 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:04] "POST /web/dataset/call_kw/res.partner/name_get HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:04,598 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:04] "POST /web/dataset/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:04,614 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:04] "POST /web/dataset/call_kw/ir.attachment/read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:07,644 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:07] "POST /longpolling/poll HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:07,822 2724 ERROR virtualiza openerp.addons.base.ir.ir_mail_server: Mail delivery failed via SMTP server 'smtp.zoho.com'.

SMTPServerDisconnected: please run connect() first

2015-05-29 06:10:07,822 2724 ERROR virtualiza openerp.addons.mail.mail_mail: failed sending mail.mail 209

Traceback (most recent call last):

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150514\server\openerp\addons\mail\mail_mail.py", line 304, in send

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150514\server\.\openerp\api.py", line 241, in wrapper

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150514\server\openerp\addons\base\ir\ir_mail_server.py", line 503, in send_email

MailDeliveryException: (u'Mail Delivery Failed', u"Mail delivery failed via SMTP server 'smtp.zoho.com'.\nSMTPServerDisconnected: please run connect() first")

2015-05-29 06:10:07,838 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:07] "POST /web/dataset/call_button HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:08,168 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:08] "POST /web/dataset/call_kw/mail.mail/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:08,200 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:08] "POST /web/menu/load_needaction HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:08,463 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:08] "POST /web/dataset/call_kw/res.partner/name_get HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:08,621 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:08] "POST /web/dataset/search_read HTTP/1.1" 200 -

2015-05-29 06:10:08,635 2724 INFO virtualiza werkzeug: 201.157.47.18 - - [29/May/2015 06:10:08] "POST /web/dataset/call_kw/ir.attachment/read HTTP/1.1" 200 -


Even when in both cases the SMTP server it’s the same and well configured and tested.

Already try many things that I saw in different help forums like, clear Alias Domain on General Settings, reinstall odoo in two different servers, nothing Works.

Thanks in advance for any help.


1
Julio Cadena
On 1/21/16, 4:19 PM

Now, I am having the same problem. Have you fix it???

1
Aravindh N
On 7/1/15, 1:31 AM

Am also facing same problem of sending emails with users accounts/email

1
Israel Hernandez
On 1/22/16, 9:14 AM

To everyone having this problem i just find out the solution. Its it a very intuitive problem althoug i spend two or three days solving it :(. The problem in my case was that my email provider (zoho) don't allow to send emails without authentication. So everytime i was trying to send an email the email engine try to send an email in a unauthenticated way so the connection as you can see in this log was refused by the server: MailDeliveryException: (u'Mail Delivery Failed', u"Mail delivery failed via SMTP server 'smtp.zoho.com'.\nSMTPServerDisconnected: please run connect() first") The way i fix it was installing this module https://www.odoo.com/apps/modules/8.0/tko_mail_smtp_per_user/ With this you will be able to setup an outgoing smtp server per user, every user you have will send email with his own email account and the server will not reject the conection because will be athenticated with everyone particular configuration. Hope this help.

Has this actually worked for you?

Did you manage to replicate the solution over and over?

I tried the suggested and a number of similar modules, without ANY success.

Regards

Theo

Open Alpha LLC
on 9/8/16, 11:38 AM
0

Hello, I was the same problem, the solution is:

Add new Outgoing Mail Servers whit the email the company and this is it.

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)

Stats

Asked: 5/29/15, 2:24 AM
Seen: 1844 times
Last updated: 11/30/16, 3:13 AM