Odoo Help


This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.


openerp 7.0 on synology nas 713+

Miloud Bouazza
on 11/6/13, 8:50 AM 6,769 views

Hello , i just installed openerp 7.0 on a new nas synology machine ds713+, port 8069 is opened on internet modem but impossible to launch openerp on port 8069, both locally (via cable) and remotely, could you help? for info, I can access my machine both locally and remotely on infoxis.dscloud.me

Problem Reproduce Steps: - install openerp 7.0 (sucessfully) - try to launch it - doesn't work

thanks in advance

Jan-Paul Theunissen
On 3/30/15, 3:48 PM

Hi Miloud,

Assuming you have ssh access to your Synology box, check the result of he following command

 ps | grep open 

if this returns an active process id like so:

20425 http 4180 S sh -c /var/packages/OpenERP7.x/target/bin/openerp-server --config=/var/packages/OpenERP7.x/target/openerp-server.conf --addons-path=/var/packages/OpenERP7.x

Then you know that the OpenERP installation is running and you may need to diagnose the server.

To start the server from the command line, try this command:

su -s /bin/sh -m -c "/volume1/@appstore/OpenERP7.x/bin/openerp-server --config=/volume1/@appstore/OpenERP7.x/openerp-server.conf --addons-path=/volume1/@appstore/OpenERP7.x/openerp/addons/ --logfile=/volume1/@appstore/OpenERP8.x/logs/server.log" http

After this, check again using "ps | grep open" to check if the application is now running.

If not, check the OpenERP log files, as you can see in the above command, the most recent log file is available here: /volume1/@appstore/OpenERP8.x/logs/server.log. Any previous/older log-files are available in the same directory.

Let me know how you go, 

Cheers Jappie

Miloud Bouazza
On 11/25/13, 11:06 AM

Thanks Andreas, in my case synology doesn't work at all, but I find solution, it was ports to open on firewall parameters (on config system), port 8069 should be opened. and this is what I did and now it works, I know that some problems exist but I don't see them for the moment. we are a community and we can help each other to find solutions.

I'm agree with you, as you do I did with the firewall and it's working fine...

on 3/21/14, 12:56 AM

But I have another problem..... I configured the outgoing email, tested it and it seems to be working fine, but when I create a new user it says is unable to send the invitation email because the outgoing email is missing..... huh?? Can you help me?

on 3/21/14, 12:57 AM
On 11/6/13, 10:56 AM

Openerp is not relay functional on nas systems. to many Python modules, pdf tolls, libs and some more is required. you have to search and implement of any missing lib and libery on the NAS.

The best is, make a real Debian ore Ubunto installation Physical ore Virtual.

Ibrahim Xie
On 3/31/14, 11:45 PM

I had a DS713+ and installation is easy, sometimes it will occur some web/webclient/js:3196 errors, which I guess it might be Browser issue. And Synology EZ-INTERNET, is awesome, you can try to config again, maybe it can solve the problem. The issue I am not sure, in my case, I think sometimes 3rd party software might occupy the port you specified for OpenERP. So many individuals saw the advatage of OE and we can not ignore them and leave alone from this market. BTW, Microserver NAS is quite a good tool for tiny startups.

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)


Asked: 11/6/13, 8:50 AM
Seen: 6769 times
Last updated: 3/30/15, 3:48 PM