Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

0

odoo break after delete second database?

By
omixam
on 1/22/16, 3:07 AM 1,353 views

I was configuring odoo with database that I created from postgresql directly and all went good.

For reasons that I haven't could find the answer odoo don't have an option to delete/deseable demonstration data, only you can avoid demonstration data if you create the database from odoo database manager.

For this reason I create a new database from odoo database manager without demonstration data, but this second database I deleted from postgresql not from odoo, but now odoo is giving a lot of error and I have cannot connect to my first database anymore.

Anyone have an idea, why is this doing and how can I solve?

Please, dont say reinstall odoo and create another database, this is the last option.

Bellow the output errors:


$ python odoo.py --db_host localhost --db_port 5432 -r odoo -w odoo -d odoo-9 --xmlrpc-interface localhost --xmlrpc-port 8072
2016-01-22 07:58:30,294 2200 INFO ? openerp: OpenERP version 9.0c-20160113
2016-01-22 07:58:30,294 2200 INFO ? openerp: addons paths: ['/home/omixam/.local/share/Odoo/addons/9.0', u'/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons']
2016-01-22 07:58:30,294 2200 INFO ? openerp: database: odoo@localhost:5432
2016-01-22 07:58:30,429 2200 INFO ? openerp.service.server: HTTP service (werkzeug) running on localhost:8072
2016-01-22 07:58:30,444 2200 INFO odoo-9 openerp.modules.loading: loading 1 modules...
2016-01-22 07:58:30,458 2200 INFO odoo-9 openerp.modules.loading: 1 modules loaded in 0.01s, 0 queries
2016-01-22 07:58:30,489 2200 INFO odoo-9 openerp.modules.loading: loading 63 modules...
2016-01-22 07:58:30,514 2200 INFO ? openerp.addons.bus.models.bus: Bus.loop listen imbus on db postgres
2016-01-22 07:58:30,528 2200 INFO odoo-9 openerp.addons.report.models.report: Will use the Wkhtmltopdf binary at /usr/bin/wkhtmltopdf
2016-01-22 07:58:30,528 2200 CRITICAL odoo-9 openerp.modules.module: Couldn't load module report
2016-01-22 07:58:30,529 2200 CRITICAL odoo-9 openerp.modules.module: 'NoneType' object has no attribute 'group'
2016-01-22 07:58:30,529 2200 ERROR odoo-9 openerp.modules.registry: Failed to load registry
Traceback (most recent call last):
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/registry.py", line 385, in new
openerp.modules.load_modules(registry._db, force_demo, status, update_module)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/loading.py", line 334, in load_modules
force, status, report, loaded_modules, update_module)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/loading.py", line 237, in load_marked_modules
loaded, processed = load_module_graph(cr, graph, progressdict, report=report, skip_modules=loaded_modules, perform_checks=perform_checks)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/loading.py", line 123, in load_module_graph
load_openerp_module(package.name)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/module.py", line 324, in load_openerp_module
__import__('openerp.addons.' + module_name)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/module.py", line 61, in load_module
mod = imp.load_module('openerp.addons.' + module_part, f, path, descr)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons/report/__init__.py", line 2, in <module>
import models
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons/report/models/__init__.py", line 1, in <module>
import report
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons/report/models/report.py", line 52, in <module>
version = re.search('([0-9.]+)', out).group(0)
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group'
2016-01-22 07:58:30,530 2200 CRITICAL odoo-9 openerp.service.server: Failed to initialize database `odoo-9`.
Traceback (most recent call last):
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/service/server.py", line 885, in preload_registries
registry = RegistryManager.new(dbname, update_module=update_module)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/registry.py", line 385, in new
openerp.modules.load_modules(registry._db, force_demo, status, update_module)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/loading.py", line 334, in load_modules
force, status, report, loaded_modules, update_module)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/loading.py", line 237, in load_marked_modules
loaded, processed = load_module_graph(cr, graph, progressdict, report=report, skip_modules=loaded_modules, perform_checks=perform_checks)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/loading.py", line 123, in load_module_graph
load_openerp_module(package.name)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/module.py", line 324, in load_openerp_module
__import__('openerp.addons.' + module_name)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/modules/module.py", line 61, in load_module
mod = imp.load_module('openerp.addons.' + module_part, f, path, descr)
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons/report/__init__.py", line 2, in <module>
import models
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons/report/models/__init__.py", line 1, in <module>
import report
File "/home/omixam/no_root/odoo-9/openerp/addons/report/models/report.py", line 52, in <module>
version = re.search('([0-9.]+)', out).group(0)
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'group'
1

zbik

--zbik--
5941
| 6 4 7
Lodz, Poland
--zbik--


zbik
On 1/23/16, 8:49 AM

1. You stop ALL INSTANCES odoo server (probably you have more than one)

2. restart postgresql

3. Clean browser cache and cookie

4. Start server

5. Alternatively, clear folder /var/lib/odoo/sessions

0
Yogesh
On 3/9/16, 10:17 AM

Hi,

I got this error and found out that wkhtmltopdf was not responding, Xvfb process was stuck somewhere so I searched for process

ps ax|grep Xvfb

and killed it, then restarted the server and it worked.

Cheers :D

0

Axel Mendoza

--Axel Mendoza--
10205
| 7 7 8
Camaguey, Cuba
--Axel Mendoza--

DevOps - Full stack - Software Architect - Developer - Technology Integrator

I could help you to develop anything and solve complex problems based on technologies, integrations and tricky stuffs mostly in Python with OpenERP/Odoo, Zato, Django and many others frameworks programming languages and technologies.

I offers consulting services to anyone with an unanswered questions or needs for customizations. Think about it, maybe it's better to have an expert to solve your issues and projects than having a full time employee trying to understand what to do an how

Reach me at aekroft@gmail.com

Axel Mendoza
On 1/22/16, 5:30 PM

Perhaps Odoo is trying to connect to the deleted database. try to connect directly to the database selector using this url:

http://localhost:8069/web/database/selector

and next login in the database to check if everything is ok

-1
omixam
On 1/22/16, 6:27 PM
Thank! Axel Mendoza, I tried your suggestion but not work.

I'm getting 404 ERROR

2016-01-22 23:26:21,159 31416 INFO odoo-9 werkzeug: 127.0.0.1 - - [22/Jan/2016 23:26:21] "GET /web/static/src/img/logo2.png HTTP/1.1" 404 

Screenshot from the error https://imgur.com/GyB5BipIs strange because I'm indicating the database that I want connect.

I download latest odoo again uncompressed but I get the same error, how I run odoo from my last instance.

Any other suggestion?

Clear the cache and try that...

sridhar
on 1/22/16, 11:24 PM

Done. The same error. I change browser (chromium and firefox). Restart and the same error. uncompressed the latest odoo and when I tried to run the same error. If one odoo instance crash all new odoo installation will be crash? No sense...

omixam
on 1/23/16, 12:54 AM

Thank to zbik but your suggestions not work. I tried your suggestions but I'm getting the same error. I'm thinking remove all odoo related from my computer and start from zero. But would be good that I powerful system we can solve problem if then occur in production. Any other suggestion?

omixam
on 1/23/16, 1:31 PM

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)

Stats

Asked: 1/22/16, 3:07 AM
Seen: 1353 times
Last updated: 3/9/16, 10:17 AM