Odoo Help

Welcome!

This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.

0

Error installing the Claims Management module

By
Tim
on 5/15/15, 9:27 PM 797 views

I was trying to install the module called Claims Management and I got this error message below. Please help me resolving this.


Traceback (most recent call last):

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\http.py", line 530, in _handle_exception

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\http.py", line 567, in dispatch

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\http.py", line 303, in _call_function

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\service\model.py", line 113, in wrapper

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\http.py", line 300, in checked_call

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\http.py", line 796, in __call__

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\http.py", line 396, in response_wrap

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\openerp\addons\web\controllers\main.py", line 940, in call_button

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\openerp\addons\web\controllers\main.py", line 928, in _call_kw

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\api.py", line 241, in wrapper

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\openerp\addons\base\module\module.py", line 450, in button_immediate_install

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\api.py", line 241, in wrapper

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\openerp\addons\base\module\module.py", line 498, in _button_immediate_function

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\modules\registry.py", line 368, in new

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\modules\loading.py", line 355, in load_modules

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\modules\loading.py", line 255, in load_marked_modules

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\modules\loading.py", line 176, in load_module_graph

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\modules\loading.py", line 118, in _load_data

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\convert.py", line 901, in convert_file

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\convert.py", line 987, in convert_xml_import

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\convert.py", line 853, in parse

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\convert.py", line 755, in _tag_record

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\convert.py", line 832, in id_get

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\convert.py", line 843, in model_id_get

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\api.py", line 241, in wrapper

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\openerp\addons\base\ir\ir_model.py", line 936, in xmlid_to_res_model_res_id

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\api.py", line 241, in wrapper

File "<string>", line 2, in xmlid_lookup

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\.\openerp\tools\cache.py", line 73, in lookup

File "C:\Program Files (x86)\Odoo 8.0-20150411\server\openerp\addons\base\ir\ir_model.py", line 926, in xmlid_lookup

ParseError: "External ID not found in the system: sales_team.section_sales_department" while parsing file:///C:/Program Files (x86)/Odoo 8.0-20150411/server/openerp/addons/crm_claim/crm_claim_data.xml:9, near

<record model="crm.case.categ" id="categ_claim1">

<field name="name">Factual Claims</field>

<field name="section_id" ref="sales_team.section_sales_department"/>

<field name="object_id" search="[('model','=','crm.claim')]" model="ir.model"/>

</record>

0

Temur

--Temur--
2894
| 6 5 7
Tbilisi, Georgia
--Temur--
Programmer
Temur
On 5/16/15, 4:38 AM

strange, it should not happen. though you can start by checking if "sales_team" module is installed. if not, then install it, if yes then upgrade it. also update module "base". then try again.

0
Tim
On 5/19/15, 7:43 PM

Thanks Temur, your solution works. Upgrade the "sales_team" module resolves the issue. I didn't update the "base" module but I did it at a later date and it seemingly corrupted my database. Luckily I have a backup of this database. I created a new post, named "Error upgrading base module", concerning this as I believe this is a new and separate issue.

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)

Stats

Asked: 5/15/15, 9:27 PM
Seen: 797 times
Last updated: 5/20/15, 2:30 AM