Odoo Help


This community is for beginners and experts willing to share their Odoo knowledge. It's not a forum to discuss ideas, but a knowledge base of questions and their answers.


Authentication API Odoo 9.0 doesn't work in PHP

Mauricio Cano Giraldo
on 10/4/16, 11:05 PM 77 views

Hi, how are all of you? I hope you are going well.

I hope you can help me, I searched this issue through all the web and I don't find any solution, so I decided to write to you.

I am trying to make a simple authentication to the Web Service API of Odoo V9 and the only thing that I have got is the following error:

"This page doesn't work" --> ERR_EMPTY_RESPONSE

My code is the same as the documentation shows:


$url = '';

 $db = 'lisa_1';

 $username = 'admin';

 $password = 'admin';


 $common = ripcord::client($url . "/xmlrpc/2/common");

 $uid = $common->authenticate($db, $username, $password, array());

echo "I am connected " . $uid;


In advance thanks a lot for your help. I need this so much.

Thank you

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, just use the commenting tool. Please remember that you can always revise your answers - no need to answer the same question twice. Also, please don't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

About This Community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Read Guidelines

Question tools

1 follower(s)


Asked: 10/4/16, 11:05 PM
Seen: 77 times
Last updated: 10/5/16, 2:49 AM