Certificat HTTPS (IoT)¶
Ce este HTTPS?¶
Protocol de transfer hipertext securizat (HTTPS) este versiunea securizată a Protocol de transfer hipertext securizat (HTTP), care este protocolul principal utilizat pentru a trimite date înainte și înapoi între un browser web și un site web. HTTPS este criptat pentru a crește securitatea transferului de date.
HTTPS folosește un protocol de criptare pentru a cripta comunicațiile. Protocolul se numește Transport Layer Security (TLS), deși anterior era cunoscut ca Secure Sockets Layer (SSL).
HTTPS are loc pe baza transmiterii certificatelor TLS/SSL, care verifică dacă un anumit furnizor este cine spun ei că sunt.
Notă
În această documentație și în întregul Odoo termenul „certificat HTTPS” va fi folosit pentru a defini faptul că certificatul SSL este valid și permite un HTTPS conexiune.
De ce este nevoie?¶
Pentru a comunica cu anumite dispozitive din rețea (în special pentru terminalele de plată), utilizarea HTTPS este obligatorie. Dacă certificatul HTTPS nu este valid, unele dispozitive nu vor putea interacționa cu caseta IoT.
Cum să obțineți un certificat HTTPS (Protocol de transfer hipertext securizat)¶
Generarea certificatului HTTPS este automată.
Caseta IoT va trimite o cerere specifică către https://www.odoo.com care va trimite înapoi HTTPS certificat dacă caseta IoT și baza de date sunt eligibile.
Eligibilitatea pentru Internet of Things (IoT)¶
Baza de date ar trebui să fie o instanță de producție. Instanța bazei de date nu trebuie să fie o copie, un duplicat, un mediu de realizare sau de dezvoltare.
Abonamentul Odoo trebuie să:
Aveți o linie IoT Box Subscription.
Starea trebuie să fie În curs.
Dacă abonamentul este legat de un utilizator al portalului https://www.odoo.com, verificați informațiile de pe pagina de abonare a portalului.
Notă
Dacă abonamentul este în discuție, contactați managerul de cont sau partenerul bazei de date cu privire la problemă.
Depanarea erorilor de certificat HTTPS (Protocol de transfer hipertext securizat)¶
Dacă ceva nu merge bine în timpul procesului de generare sau recepție a „certificatului HTTPS”, va fi dat un cod de eroare specific pe pagina principală a casetei IoT.
Sfat
Accesarea paginii de pornire a casetei IoT va verifica prezența „certificatului HTTPS” și va încerca generarea acestuia dacă lipsește. Ca atare, dacă există o eroare pe pagina principală a casetei IoT, reîmprospătați pagina principală IoT pentru a vedea dacă eroarea dispare.
ERR_IOT_HTTPS_CHECK_NO_SERVER
¶
- Motiv:
Configurația privind serverul lipsește. Cu alte cuvinte, instanța Odoo nu este conectată cu caseta IoT.
- Soluţie:
Asigurați-vă că serverul este configurat.
Vedeți și
ERR_IOT_HTTPS_CHECK_CERT_READ_EXCEPTION
¶
- Motiv:
A apărut o eroare nerezolvată la încercarea de a citi certificatul HTTPS existent.
- Soluţie:
Asigurați-vă că fișierul certificat HTTPS este lizibil.
ERR_IOT_HTTPS_LOAD_NO_CREDENTIAL
¶
- Motiv:
Contractul și/sau baza de date UUID lipsește.
- Soluţie:
Asigurați-vă că ambele valori sunt configurate așa cum este prevăzut. Pentru a le modifica, accesați pagina principală a casetei IoT și navigați la Credential.
ERR_IOT_HTTPS_LOAD_REQUEST_EXCEPTION
¶
- Motiv:
A apărut o eroare neașteptată când caseta IoT a încercat să ajungă la https://www.odoo.com. Cauzele se datorează probabil infrastructurii/configurației rețelei:
Caseta IoT nu are acces la internet.
Rețeaua nu permite casetei IoT să comunice cu https://www.odoo.com. Acest lucru se poate datora dispozitivelor de rețea care împiedică comunicarea (firewall-uri etc.) sau configurarea rețelei (VPN, etc.).
Notă
Mai multe informații despre eroarea care a apărut pot fi găsite în detaliile complete ale excepției cererii, care se află în jurnalele casetei IoT.
- Soluţie:
Atenționare
Consultați-vă cu administratorul de sistem sau de rețea în cazul în care apare această problemă. Acest cod de eroare depinde de infrastructura de rețea și depășește domeniul de aplicare al serviciului de asistență Odoo.
ERR_IOT_HTTPS_LOAD_REQUEST_STATUS
¶
- Motiv:
IoT-box a reușit să ajungă la https://www.odoo.com, dar a primit un răspuns neobișnuit HTTP (coduri de stare).
Acest cod de eroare va oferi, de asemenea, codurile de stare de răspuns HTTP. De exemplu, dacă eroarea arată
ERR_IOT_HTTPS_LOAD_REQUEST_STATUS 404
înseamnă că pagina a returnat o eroare 404, care este codul „Pagina nu a fost găsită”.- Soluţie:
Verificați dacă https://www.odoo.com nu este în funcțiune folosind un browser web, deoarece este posibil să fie oprit din cauza întreținerii.
Dacă https://www.odoo.com este oprit din cauza întreținerii, din păcate nu se poate face nimic, ci în schimb așteptați să se recupereze.
Dacă https://www.odoo.com nu este oprit din cauza întreținerii, deschideți un tichet de asistență pe această temă. Asigurați-vă că codul de stare din 3 cifre de lângă eroarea codului este inclus în biletul de asistență.
ERR_IOT_HTTPS_LOAD_REQUEST_NO_RESULT
¶
- Motiv:
Caseta IoT a putut ajunge la https://www.odoo.com, dar a refuzat să livreze certificatul HTTPS .
- Soluţie:
Asigurați-vă că caseta și baza de date IoT sunt eligibile pentru un certificat: eligibilitate pentru Internet of Things (IoT).
Cum să vă asigurați că certificatul HTTPS este corect¶
Dacă certificatul a fost aplicat cu succes, un nou HTTPS URL pentru caseta IoT care se termină cu ` .odoo-iot.com` va apărea în baza de date Odoo, în interiorul aplicației
pe formularul dispozitivului respectiv.Când navigați la URL într-un browser, se va stabili o conexiune securizată HTTPS.
Pagina de pornire IoT-box va afișa acum o stare „OK” lângă „Certificat HTTPS”. Pictograma meniului derulant, când este făcută clic, va dezvălui informații referitoare la certificat.
Problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS)¶
Dacă caseta IoT poate fi accesată de la adresa sa IP, dar nu de domeniul atribuit Odoo: .odoo-iot.com
; atunci caseta IoT se confruntă probabil cu o problemă DNS. Pe unele browsere, va da un cod de eroare menționând DNS (cum ar fi DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
).
Aceste probleme DNS pot apărea după cum urmează în diferite browsere:
Soluție pentru problemele sistemului de nume de domeniu (DNS)¶
În cazul în care routerul permite modificarea manuală a DNS, modificați DNS-ul pentru a utiliza Google DNS.
Dacă routerul dvs. nu permite acest lucru, atunci va trebui să se facă o modificare în setările DNS ale fiecărui dispozitiv care utilizează Google DNS. Acest lucru va trebui să aibă loc pe fiecare dispozitiv care intenționează să interacționeze cu caseta IoT (de exemplu, computer, tabletă sau telefon). Procesele individuale de configurare a dispozitivului pot fi găsite pe site-ul web al producătorului dispozitivului.
Notă
Alte dispozitive IoT, cum ar fi terminalele de plată, probabil că nu vor avea nevoie de setările lor DNS, deoarece sunt deja configurate cu DNS.
Atenționare
Consultați-vă cu administratorul de sistem sau de rețea în cazul în care apare această problemă. Acest cod de eroare depinde de infrastructura de rețea și depășește domeniul de aplicare al serviciului de asistență Odoo.